Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Για 4η σερί χρόνια στα ημιτελικά του κυπέλλου!

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Για 4η σερί χρόνια στα ημιτελικά του κυπέλλου!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέκλεισε εύκολα τη Βαλένθια (26/1 , 3-1) στο Μεστάγια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου για τέταρτη σερί χρονιά!

Είναι ξεκάθαρα ο θεσμός της. Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερες κατακτήσεις (31) από εκείνη. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο των 24 Κόπα Ντελ Ρέι βρίσκεται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του θεσμού και δείχνει έτοιμη να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου!

Θα μάθει τη Δευτέρα (30/1, 14:00) τον αντίπαλο της στα δίπλα παιχνίδια με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Και αν τα καταφέρει; Θα είναι ο τρίτος τελικός μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Οι δύο σερί χαμένοι τελικοί μέσα σε 14 μέρες!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Μαρθελίνο έχει μπει στα βιβλία της ιστορίας. Και αυτό διότι «κατάφερε» μέσα σε 14 ημέρες να ηττηθεί σε δύο τελικούς κυπέλλου Ισπανίας! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τη σεζόν 2019-2020 η Μπιλμπάο έχει μια σπουδαία πορεία στο Κόπα Ντελ Ρέι, πετάει εκτός της Μπαρτσελόνα (1-0) στα προημιτελικά και φτάνει μέχρι τον τελικό. Ο αγώνας όμως απέναντι στη Σοσιεδάδ αναβάλλεται λόγω της πανδημίας.

Η σεζόν τελειώνει και ξεκινά η επόμενη. Η Μπιλμπάο καταφέρνει και πάλι να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου, εκεί όπου την περιμένει η Μπαρτσελόνα. Όμως ο τελικός της περασμένης σεζόν δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η ισπανική ομοσπονδία σε συννενόηση με τις δύο ομάδες από τη χώρα των Βάσκων, τον ορίζει στις 3 Απριλίου του 2021, 14 ημέρες πριν από τον άλλο τελικό, αυτόν με τη Μπαρτσελόνα.

Στον...πρώτο τελικό, ένα γκολ του Ογιαρθάμπαλ κρίνει το νικητή. Η Μπιλμπάο ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, όμως δύο εβδομάδες αργότερα η Μπάρτσα του Κούμαν δεν αστειεύεται. Σε ένα σόου του Μέσι οι Καταλανοί επικρατούν εύκολα με 4-0 και οι Βάσκοι μπαίνουν στα βιβλία της ιστορίας ως η μοναδική ομάδα που χάνει δύο τελικούς κυπέλλου διαφορετικής σεζόν μέσα σε δύο εβδομάδες!

Το γκολ του Γκέδες και η ελπίδα για... «κλάσικο»!

Πάμε και στην περσινή χρονιά. Ο Μαρθελίνο συνεχίζει το σπουδαίο έργο του και η Αθλέτικ αποκλείει στους «16» τη Μπαρτσελόνα (3-2 στην παράταση) και στα προημιτελικά τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0). Τα όνειρα για τρίτο σερί τελικό κόβονται στον επαναληπτικό του 1-1 με τη Βαλένθια στο Μεστάγια. Ο Γκέδες σκοράρει και στέλνει τις «νυχτερίδες» στον τελικό με τη Μπέτις.

Η τεχνική ηγεσία αλλάζει χέρια και ένας παλιός γνώριμος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει την αγαπημένη του. Αφού αποκλείει την Εσπανιόλ, η Μπιλμπάο παίρνει «εκδικηση» για τον περσινό αποκλεισμό, με το εντυπωσιακό 3-1 μέσα στο Μεστάγια επί της Βαλένθια.

Άπαντες στο νέο Σαν Μαμές περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας (30/1, 14:00) και…εύχονται αυτή να βγάλει «κλάσικο», ώστε να αποφύγουν τους δύο «μεγάλους» και να βρουν μπροστά τους την Οσασούνα, στο δρόμο για έναν ακόμη τελικό!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0