Football Talk

ΠΑΟΚ: Πιστός στο ραντεβού της 4άδας του Κυπέλλου σχεδόν επί μία δεκαετία! (video)

ΠΑΟΚ: Πιστός στο ραντεβού της 4άδας του Κυπέλλου σχεδόν επί μία δεκαετία! (video)

Σε διοργάνωσή του εξελίσσεται το Κύπελλο Ελλάδας για τον ΠΑΟΚ αφού μετά το σκορ πρόκρισης στη Λεωφόρο (1-1) και την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τα ημιτελικά, έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες παρουσίες τουλάχιστον μέχρι το σημείο εκείνο.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος και να ήλπιζε πως θα μπορούσε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, παρόλα αυτά ο μαθημένος στη διοργάνωση ΠΑΟΚ πήρε το ζητούμενο. Έτσι, οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι είχαν στα… μπαγκάζια τους την καθαρή νίκη με 2-0 στην Τούμπα, εξασφάλισαν για μία ακόμα χρονιά μία θέση στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδος.


Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο λοιπόν, από το… στραπάτσο του πρώιμου αποκλεισμού από τη φάση των ομίλων τη σεζόν 2014-15, ο ΠΑΟΚ έμεινε για άλλη μία χρονιά συνεπής στο ραντεβού της ημιτελικής φάσης. Για 8η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, οι Θεσσαλονικείς θα βρίσκονται τουλάχιστον ένα βήμα μακριά από τον τελικό γεγονός που αποδεικνύει τόσο τη σημασία που δίνουν στον ΠΑΟΚ για το θεσμό αυτό όσο και το know how που έχουν αποκτήσει.

Τα εγχώρια Κύπελλα είναι τελείως διαφορετικές… ιστορίες σε σχέση με τα πρωταθλήματα και γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται συχνά πυκνά και ως οι θεσμοί των εκπλήξεων. Όχι όμως και για το «δικέφαλο του Βορρά» που δείχνει μία αξιοπρόσεκτη σταθερότητα στις πορείες του τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας τουλάχιστον μέχρι και τα ημιτελικά.


Πιο αναλυτικά οι πορείες του ΠΑΟΚ την τελευταία 10ετία και που σταμάτησε:

Ημιτελικά –Αστέρας Τρίπολης – 2012/13

Φιναλίστ –Παναθηναϊκός – 2013/14

Φάση Ομίλων – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Πόντου, Κέρκυρα – 2014/15

Ημιτελικά –Ολυμπιακός – 2015-16

Κατάκτηση –ΑΕΚ – 2016/17

Κατάκτηση –ΑΕΚ – 2017/18

Κατάκτηση –ΑΕΚ – 2018/19

Ημιτελικά –Ολυμπιακός – 2019/20

Κατάκτηση –Ολυμπιακός – 2020/21

Φιναλίστ –Παναθηναϊκός – 2021/22

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0