Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Τσέριν έδωσε ελπίδα, αλλά ο Ολιβέιρα ήταν εύστοχος και τον έστειλε στους «4»! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Τσέριν έδωσε ελπίδα, αλλά ο Ολιβέιρα ήταν εύστοχος και τον έστειλε στους «4»! (video)

Ο Παναθηναϊκός βρήκε νωρίς γκολ, προσπάθησε να φέρει σε ισορροπία το σκορ του πρώτου ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τσέριν, ο Νέλσον Ολιβέιρα ευστόχησε και το τελικό σκορ 1-1 έδωσε στους «ασπρόμαυρους» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για όγδοη συνεχόμενη φορά θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ που ήρθε ισόπαλος με 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «4» όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την Λαμία. Το «τριφύλλι» πάλεψε από την αρχή, βρήκε γκολ με τον Τσέριν, αλλά ο Ολιβέιρα ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και… έκοψε τα φτερά της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στα του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5’ από τον Παναθηναϊκό. Ο Βαγιαννίδης έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε σε ένα σημείο που βρισκόταν ο Τσόκαϊ , αυτός έκανε το σουτ αλλά ήταν αδύναμο και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε τη μπάλα.

 

Στο 17’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φανεί απειλητικός με τον Κωνσταντέλια, που έκανε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ που έφυγε εκτός εστίας.

 

‘Ένα λεπτό αργότερα, έγινε αυτό που είχε στόχος ο Παναθηναϊκός από την αρχή του παιχνιδιού. Ένα γρήγορο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 18’ ο Τσέριν υποδέχτηκε ωραία την μπάλα εκτός περιοχής, έβαλε σωστά το σώμα του και με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0.

 

Έτσι, το πρώτο ημίωρο κύλησε με τους «πράσινους» να έχουν βρει το γκολ που ήθελαν, να έχουν το έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος μέσω των αντεπιθέσεων ή των στατικών φάσεων, όπως του 39’ με τον Ολιβέιρα να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Στα επόμενα λεπτά δεν συνέβη κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με το «τριφύλλι» να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ντανιέλ Μαντσίνι στη θέση του Τσόκαϊ, με τον Αργεντινό να κάνει το ντεμπούτο του, με μόλις μια προπόνηση με την φανέλα των «πράσινων».

Στο 52’ ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία με γκολ του Νάρεϊ μετά από ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR  αφού ο εξτρέμ του «Δικεφάλου» ήταν πιο μπροστά από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

 

Στη συνέχεια, το παιχνίδι πήρε μια «άγρια» ομορφιά αφού ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του, που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει κενούς χώρους και με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί. Στο 73΄ο Νάρεϊ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σάρλια έπεσε στα πόδια του, κόντραρε η μπάλα και μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

Εν τέλει, στο 76’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι καθώς ο Σβάμπ πήρε την κεφαλιά η οποία βρήκε στο χέρι του Τσέριν και μετά από υπόδειξη του VAR ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Εκεί, ο Νέλσον Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατή εκτέλεση στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν έκανε το 1-1.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε «ροντέο», με δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Μπράντον Τόμας έδωσε μια μπουνιά στον Σάρλια, το VAR εξέτασε τη φάση και ο διαιτητής του έδωσε κόκκινη κάρτα.

 

Τα λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος το 2-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλέινχεσλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0