Football Talk

ΑΕΚ vs Ολυμπιακός στους «4» του Κυπέλλου: Ένα παραδοσιακό ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία!

ΑΕΚ vs Ολυμπιακός στους «4» του Κυπέλλου: Ένα παραδοσιακό ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Ένα ζευγάρι το οποίο θα το δούμε σε αυτή τη φάση του θεσμού για 12η φορά.

 

Σχετικά Άρθρα

Σε ένα πρώτο άκουσμα σε αυτό το ματσάρισμα, όλοι σκέφτονται τον τελικό του 2009 και το 4-4, όμως στα ημιτελικά οι δύο ομάδες έχουν μία δυνατή παράδοση, η οποία είναι οριακά υπέρ της ΑΕΚ.

Από τις 11 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δυο σύλλογοι, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προκριθεί τις έξι φορές, ενώ σε 15 αναμετρήσεις, οι νίκες είναι 8-7 υπέρ της «Ένωσης».

Πρώτη τους συνάντηση στους «4», ήταν τη σεζόν 1938-1939, όπου στις 14 Μαΐου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» και είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

Τα πρώτα τρία ραντεβού τους, είχαν νικήτρια την ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να περνάει πρώτη φορά τη σεζόν 1951-1952, όπου και είχε επικρατήσει στις 24 Απριλίου με 2-0 στο «Νίκος Γκούμας».

Ο θεσμός του κυπέλλου για πολλά χρόνια ήταν με ένα ματς νοκ άουτ. Την πρώτη φορά που παίξανε σε διπλό αγώνα ήταν τη σεζόν 1992-1993. Μία χρονιά στην οποία ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 1-0 στην έδρα του (24 Μαρτίου), με τη ρεβάνς να έρχεται 3-2 υπέρ της ΑΕΚ (14 Απριλίου), με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση λόγω των εκτός έδρας γκολ.

Η πιο πρόσφατή τους «μονομαχία», είχε «κιτρινόμαυρο» χρώμα. Ήταν τη σεζόν 2016-2017, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο πρώτο ματς την ΑΕΚ με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με 2-1.

Στη ρεβάνς του «ΟΑΚΑ», οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0, όμως λόγω του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ, ήταν αυτοί που δεν συνέχισαν στη διοργάνωση.



Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0