Football Talk

Τερ Στέγκεν και Ντεμπελέ οδηγούν τη Μπαρτσελόνα το 2023 (video)

Τερ Στέγκεν και Ντεμπελέ οδηγούν τη Μπαρτσελόνα το 2023 (video)

Το 2023 έχει ξεκινήσει ιδανικά για τη Μπαρτσελόνα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Ντεμπελέ και Τερ Στέγκεν.

Το βράδυ της Τετάρτης (25/1) η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 1-0 της Σοσιεδάδ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Σκόρερ ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ (52’) ενώ χρειάστηκε δις η συμβολή του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στις καθυστερήσεις.

Οι δυο τους οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Μπαρτσελόνα σε αυτό το νέο έτος. Οι Καταλανοί έχουν δώσει επτά παιχνίδια από τη στιγμή που άλλαξε ο χρόνος και μετρούν ισάριθμες νίκες. Ο Τερ Στέγκεν έχει τρία "cleen sheets" σε πέντε ματς ενώ ο Ντεμπελέ τρία γκολ και μια ασίστ σε έξι συμμετοχές.

Η αρχή έγινε για τους «32» του Κόπα Ντελ Ρέι απέναντι στην Ιντερσίτι (4/1) της τρίτης κατηγορίας. Η Μπάρτσα χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί (4-3) και ο Ντεμπελέ ήταν εξαιρετικός έχοντας ένα γκολ και φτιάχνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στη Μαδριτη (8/1) για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Ατλέτικο. Το τελικό 1-0 ήρθε χάρη σε γκολ του Ντεμπελέ και σπουδαίες αποκρούσεις του Τερ Στέγκεν.

Ακολούθησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας που διεξήχθη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρώτα, στον ημιτελικό (12/1) απέναντι στη Μπέτις ο Τερ Στέγκεν έπιασε δύο πέναλτι στη διαδικασία και έστειλε την ομάδα του στον τελικό. Έπειτα, η ομάδα του Τσάβι επιβλήθηκε άνετα με 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και σήκωσε την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Στο ματς κυπέλλου στην έδρα της Θέουτα (0-5) Τερ Στέγκεν και Ντεμπελέ πήραν.. ρεπό, για να επανέλθουν στις 22 Ιανουαρίου στο Καμπ Νόου με τη Χετάφε. Μπορεί ο Ντεμπελέ να μη σκόραρε, ήταν όμως εξαιρετικός, όπως και ο Γερμανός πορτιέρο που έπιασε δύο τετ-α-τετ και κράτησε το 1-0.

Τέλος, στον χθεσινό (25/1) προημιτελικό με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο σκόρερ Ντεμπελε πραγματοποίησε 11 ντρίμπλες (5 επιτυχημένες) αριθμό που ισοφάρισε το..δικό του ρεκόρ, όταν απέναντι στη Βικτόρια Πλζέν για το Champions League είχε επιτύχει σε έξι από αυτές.

Όσο για τον Τερ Στέγκεν; Με τις σπουδαίες αποκρούσεις του έφτασε ήδη τις 18 φέτος, σε 21 σουτ που έχει δεχθεί στην εστία του. Ο Γερμανός είναι στα καλύτερά του και παρέα με τον Γάλλο είναι αρκετά σημαντικοί στα όσα έχουν πετύχει έως τώρα οι Καταλανοί.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0