Football Talk

ΑΕΚ: Η κίνηση του Αλμέιδα στις Σέρρες και ο ημιτελικός με Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Η κίνηση του Αλμέιδα στις Σέρρες και ο ημιτελικός με Ολυμπιακό

Η επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ με τις θέσεις συγκεκριμένων παικτών, η σοβαρότητα όλων, ο κόσμος και τα απανωτά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η δουλειά έγινε και στις Σέρρες για την ΑΕΚ. Μπορεί να ήταν τυπική διαδικασία το ματς, όμως όπως και στο πρώτο παιχνίδι έτσι και στο δεύτερο, η ομάδα έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και σε καμία των περιπτώσεων δεν το είδαν οι παίκτες ως αγγαρεία. Και να το έβλεπαν εδώ που τα λέμε λίγοι θα έβγαζαν… γκρίνια. Είναι όμως πραγματική απόλαυση να βλέπεις τους παίκτες του Αλμέιδα να παίζουν σοβαρά σε όλο το παιχνίδι και να πιέζουν για γκολ μέχρι το 90φεύγα! Άπαντες ήταν σοβαροί! Μηδενός εξαιρουμένου! Μόνο δεδομένο δεν είναι αυτό. Τα είπαμε και μετά το πρώτο ματς σχετικά. Ο Μαχαίρας δήλωσε στο τέλος ότι ο Αλμέιδα τους είπε να δουν τη ρεβάνς σαν να είναι… τελικός. Μπράβο στον Αλμέιδα που το σκέφτεται έτσι, δυο φορές μπράβο που στην πράξη οι παίκτες το έδειξαν στο γήπεδο.

Έπαιξαν για τη φανέλα οι παίκτες της ΑΕΚ και για τον κόσμο τους που έδωσε δυναμικό «παρών» στο γήπεδο. Γενικά πάντως αυτή η αγάπη που εισπράττουν παίκτες και Αλμέιδα όχι μόνο στη Φιλαδέλφεια, αλλά σε κάθε πόλη που πηγαίνουν είναι ένα υπέροχο συναίσθημα για όλους…

Στα του αγώνα είδαμε έναν εξαιρετικό Μάνταλο, έναν πολύ καλό επιθετικά Σιντιμπέ, έναν Γκατσίνοβιτς που πραγματικά το ποδοσφαιρικό του θράσος και η ποιότητα που διαθέτει, απολαμβάνεις να τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο και έναν Τσούμπερ να έχει ξεκάθαρα έναν νέο ρόλο. Εδώ θα σταθώ: ως δεύτερος επιθετικός έπαιξε στη Νίκαια, ως δεύτερος επιθετικός έπαιξε στις Σέρρες από το ξεκίνημα ως και το τέλος. Το ερώτημα ήταν αν θα πήγαινε αριστερά τη στιγμή που μπήκε ο Αραούχο. Όχι! Η κίνηση του Αλμέιδα να τον αφήσει μπροστά και να περάσει τον Σέρχιο αριστερά, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο προπονητής σκέφτεται να δώσει στον Ελβετό αυτό το νέο ρόλο στο γήπεδο. Δεν είναι κακή σκέψη!

Είπαμε και τις προάλλες, ότι μαζεύονται πάρα πολλοί ποιοτικοί παίκτες πλέον στα άκρα. Το θετικό είναι ότι πολλοί εξ αυτών μπορούν να παίξουν και σε άλλες θέσεις. Ε, λοιπόν, ο Τσούμπερ φαίνεται να υπολογίζεται περισσότερο, αυτή την περίοδο, ως δεύτερος επιθετικός. Έχει την κάθετη κίνηση ο Ελβετός και με τη μπάλα και χωρίς, έχει την κάθετη πάσα, έχει την εμπειρία και την εξυπνάδα να παίξει μπροστά. Η σκέψη του Αλμέιδα να αξιοποιήσει τον Τσούμπερ στην επίθεση είναι σωστή! Και για τον Ελβετό, αλλά και για τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος δεδομένα παίζοντας αριστερά τακτικά και ουσιαστικά είναι εκπληκτικός. Και κάτι για τον Αραούχο: Στη Νίκαια έκανε μέτριο ως κακό παιχνίδι. Στις Σέρρες μπήκε αλλαγή σε… τελειωμένο παιχνίδι. Έπαιξε αριστερά και έπαιξε φανταστικά! Μονομαχίες, τελικές, ωραίες πάσες και η… ραμπόνα που πήγε να κάνει γκολ!

Για να κλείσουμε με τον αγώνα των Σερρών, είναι υπέροχη η εικόνα να βλέπεις τον Ραντόνια να παίζει αριστερό μπακ και το παιδί να τα δίνει όλα. Τον Μαχαίρα να μπαίνει αλλαγή, να καταθέτει στο γήπεδο όσα έχει, να βάζει ένα φανταστικό γκολ και στις δηλώσεις του χωρίς… φόβο να μιλάει για πρωτάθλημα και τον Κοσίδη να περνάει επίσης ως αλλαγή και να δείχνει απελευθερωμένος κάνοντας τρεις τελικές σε μικρό χρονικό διάστημα! Όλοι παίζουν για την ομάδα, όλοι είναι ΟΜΑΔΑ, όλη αυτή η συμπεριφορά είναι έργο του Αλμέιδα και των συνεργατών του! Γραφικοί γινόμαστε που γράφουμε τα ίδια και τα ίδια για το έργο του προπονητή, αλλά καλύτερα… γραφικοί για θετικά ποδοσφαιρικά γεγονότα, παρά να ψάχνουμε να βρούμε μία… ελπίδα σε εποχές δύσκολες, όταν αλλάζαμε προπονητές σαν τα πουκάμισα.

Τα ματς που έρχονται με τον Ολυμπιακό…

Και τώρα οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό! Γενικά από αρχές Φλεβάρη μέχρι το τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός θα έρθει τρεις φορές στη Φιλαδέλφεια και εμείς θα πάμε δυο στο Καραϊσκάκη. Είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν του πρωταθλήματος όπου η ΑΕΚ δείχνει και είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Ολυμπιακό. Όπως και τη σεζόν 2017-18 όπου δεν έχασε παιχνίδι απ’ αυτόν και τον είχε αποκλείσει και στο Κύπελλο, έτσι μπορεί και πρέπει να γίνει και φέτος. Την ομάδα μη τη φοβάστε! Μπάλα είναι σίγουρα, ντέρμπι είναι σίγουρα, αλλά εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα και τα παιδιά του! Βλέπουμε, όμως, όλοι τι γίνεται με τον Ολυμπιακό και που μπορούν να φτάσουν με το… παραμικρό! Ο κόσμος στις εξέδρες τη δουλειά του με φωνή και στήριξη. Οι παίκτες στο χορτάρι τη δική τους δουλειά και θα έχουμε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη… Ειλικρινά, ψυχραιμία εκτός γηπέδου! Δεν πρέπει να δοθεί το παραμικρό δικαίωμα! Μόνο φωνή, παλμός, στήριξη και η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0