Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Επαγγελματικό «διπλό», με φόντο τον τελικό του Λιγκ Καπ! (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Επαγγελματικό «διπλό», με φόντο τον τελικό του Λιγκ Καπ! (video)

Εύκολη νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Σίτι Γκράουντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν άνετα με 3-0, στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Γκολ ξανά για τον ασταμάτητο Ράσφορντ, σκόραρε για πρώτη φορά ο Βέγκχορστ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανταπεξέλθει στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φεύγουν με το άνετο… 3-0 από το Σίτι Γκράουντ. Σκόραρε για 10η φορά στα 10 τελευταία ματς ο Ράσφορντ, άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ο Βέγκχορστ.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό άνετο 3-0; Μόλις στο 6ο λεπτό με ατομική ενέργεια από αριστερά, κουβαλώντας τη μπάλα για αρκετά μέτρα, ο Ράσφορντ πάτησε περιοχή και το τελείωμα ήταν εξαιρετικό για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων».


Η Γιουνάιτεντ... μυριζόταν αίμα αφού η Νότιγχαμ Φόρεστ στο πρώτο 20λεπτο ήταν παντελώς εξαφανισμένη. Όταν η ομάδα του Στιβ Κούπερ πήρε τα πάνω της, απείλησε την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα που χρειάστηκε να κάνει σημαντικές επεμβάσεις κι έτσι, αφού εκείνος κράτησε το «μηδέν» πίσω, ήταν δουλειά των συμπαικτών του να τελειώσουν το ματς. Βέβαια, στο 22ο λεπτό χρειάστηκε η τύχη και ο VAR για να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Σάριτζ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για τους γηπεδούχους.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άντονι έκανε την τελική προς το στόχο, ο Χένεσι απέκρουσε, όμως, ο Βέγκορστ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε για το 2-0. Ο Ολλανδός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα και της έδωσε σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 26 του Φλεβάρη.


Οι χαφ του Τεν Χαγκ, Καζεμίρο, Μπρούνο και Έρικσεν είχαν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια, είχαν άνεση να την κυκλοφορήσουν και ο Δανός είχε και δοκάρι σε ωραία προσπάθεια με πολύ φάλτσο στο 56' της αναμέτρησης.


Ο Γκαρνάτσο στο 60' πήρε τη θέση του Ράσφορντ για να πάρει ανάσες ο Άγγλος, αφού έκανε τη δουλειά του καλά και μπορούσε να ξεκουραστεί με το 2-0 της ομάδας του. Στην αντίπερα όχθη, στο 64' ο Τζέσι Λίνγκαρντ για πρώτη φορά από την ημέρα που αποχώρησε οριστικά από την Γιουνάιτεντ τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Σαμ Σάριτζ.

Από τη στιγμή που η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έκανε ούτε ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα για να μειώσει και να πάει στο Ολντ Τράφορντ με κάτι ελάχιστα πιο ευνοϊκό, οι «κόκκινοι διάβολοι» αύξησαν και άλλο τον δείκτη του σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 89’. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0