Football Talk

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με κορυφαίο Μάνταλο! (video)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με κορυφαίο Μάνταλο! (video)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού για την ρεβάνς της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Πέτρο Μάνταλο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης πετυχαίνοντας δύο τέρματα και «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Με τους φίλους της ΑΕΚ να δίνουν «βροντερό» παρών και να μετατρέπουν τις Σέρρες σε… OPAP Arena η Ένωση νίκησε με 3-1 τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Άρη ή Ολυμπιακό. Πολυτιμότερος παίκτης στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» ο Πέτρος Μάνταλος, όπου πέτυχε δύο γκολ και έκανε την διαφορά για την ομάδα του.

Στα του αγώνα, η αναμέτρηση άρχισε, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μπαίνει πολύ δυνατά και να προσπαθεί από το ξεκίνημα να επιβάλλει το ρυθμό της. Η ευκαιρία ήρθε στο 4’ με στατική φάση, αφού ο Μήτογλου έπιασε πρώτος μια κεφαλιά στην περιοχή και ο Γκατσίνοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

H AEK συνέχισε να βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και στο 13’ ο Σιντιμπέ μοίρασε ωραία στον Γκατσίνοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου πέρασε άουτ.  

 

Η Ένωση συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε εκ νέου αρχικά με τον Γκατσίνοβιτς και στην συνέχεια με τον Τσούμπερ. Εν τέλει, η κυριαρχία της ανταμείφθηκε όταν στο 21’ ο Μάνταλος «άνοιξε» το σκορ. Το σύνολο του Αλμέιδα συνεργάστηκε υπέροχα από τα αριστερά, ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Στο 34’ η ΑΕΚ έκανε ακόμα μια τελική, η οποία μάλιστα, ήταν η τρίτη για τον δραστήριο Γκατσίνοβιτς. Ο Σιντιμπέ έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Σέρβος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη στιγμή με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ «εκρηκτικά» και εμπεριείχε δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών. Συγκεκριμένα, στο 49’ το σύνολο του Παύλου Δερμιτζάκη έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, όταν ο Σαίντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της ΑΕΚ και ο Κατσαντώνης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν άμεσα αφού στο 51’ ο Μάνταλος σκόραρε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση. Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, έχοντας την ευχέρεια να ζυγίσει τις επιλογές του και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε αισθητά, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές. Στο 71’ η ΑΕΚ είχε μια καλή φάση, όταν ο Σιντιμπέ που ήταν πολύ κινητικός, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κοσίδης με ένα υπέροχο άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τέλος, στο 80’ η ΑΕΚ «σφράγισε» τη νίκη, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. Ο Κοσίδης υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα και έστρωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο ήταν πολύ καλό και διαπέρασε τον Κατσίκα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1

Με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνδύασε την πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Ολυμπιακός που «μονομαχούν» στις 19.30

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο, Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος, Σαίντ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0