Football Talk

Προημιτελικά Κυπέλλου: Νίκη στο 1ο ματς, ίσον πρόκριση κατά 92%! (video)

Προημιτελικά Κυπέλλου: Νίκη στο 1ο ματς, ίσον πρόκριση κατά 92%! (video)
Υπάρχει χώρος για εκπλήξεις στις ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας; Εδώ και μία δεκαετία, πάντως, όποιος κερδίσει το πρώτο ματς, έχει μόλις 8% πιθανότητα να αποκλειστεί!
Η έδρα «μίλησε» στις πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. H AEK «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση κόντρα στον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός πήρε ισχνό, αλλά σημαντικό προβάδισμα, απέναντι στον Άρη, νικώντας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ακόμα και η Λαμία που χρειάστηκε να δοκιμαστεί εκτός έδρας, στο γήπεδο του Απόλλωνα Παραλιμνίου, έφυγε με το «διπλό».

Προφανώς, οι τέσσερείς τους έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει των ρεβάνς. Όχι μόνο λόγω του υπέρ τους σκορ, αλλά και λόγω της παράδοσης που έχει «χτιστεί», εδώ και μία δεκαετία, στο Κύπελλο Ελλάδας!

κυπελλο-ελλαδας.jpg

Από τη σεζόν 2012/13 έως σήμερα, από τα 40 πρώτα ματς προημιτελικών που έχουν διεξαχθεί, τα 25 έχουν νικητή, ενώ τα 15 ήταν ισοπαλίες. Από τους νικητές, μόλις δύο ομάδες δεν κατάφεραν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο της πρόκρισης στη ρεβάνς: ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ολυμπιακό (2021/22) και ο Πανιώνιος κόντρα στον ΠΑΟΚ (2018/19).

Στις υπόλοιπες 23 φορές, ο νικητής του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε, δηλαδή, συνέβη στο 92% των περιπτώσεων! Αν δεν επιβεβαιωνόταν περισσότερες από εννέα στις δέκα φορές, θα λογιζόταν ως σύμπτωση. Αλλά τώρα;





Καλά «μαντάντα», λοιπόν, για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Λαμία, άσχημα από την άλλη, για Πανσερραϊκό, Παναθηναϊκό, Άρη και Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Η καθεμία από τις προαναφερθείσες ομάδες έχει την ευκαιρία της φέτος, είτε για να συνεχίσει την «παράδοση», είτε για να τη σπάσει. Με τα νυν δεδομένα, πάντως, οι «εκπλήξεις» μοιάζουν δύσκολες. Εκτός κι αν η φετινή σεζόν, επιφυλάσσει κάποια εξαίρεση στον κανόνα.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0