Football Talk

Πολωνία: Η νέα «Γη της Επαγγελίας» για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Πολωνία: Η νέα «Γη της Επαγγελίας» για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου φτάνει στο τέλος του με τους Σωκράτη Διούδη, Στέφανο Καπίνο, Λεονάρντο Κούτρη και Χρήστο Δώνη να γίνονται κάτοικοι Πολωνίας, μεγαλώνοντας έτσι την ελληνική… αποικία που έχει δημιουργηθεί στην Ekstraklasa!

Ο αριθμός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, με τα πρωταθλήματα Ολλανδίας, Τουρκίας και φυσικά της Κύπρου να είναι οι συνηθέστεροι προορισμοί.

Ωστόσο, σχεδόν από το… πουθενά το πολωνικό πρωτάθλημα ή αλλιώς Ekstraklasa έρχεται να γίνει ο κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό, καθώς βρίσκεται πίσω στον συνολικό αριθμό μόνο από το Κυπριακό πρωτάθλημα που έχει 13.

Μετά τις πρόσφατες μεταγραφές των Κούτρη (Πογκόν), Καπίνο (Μιετζ), Διούδη (Ζαγκλέμπιε) και Χρήστου Δώνη (Ραντόμιακ), οι Έλληνες στην Ekstraklasa έφτασαν αισίως τους 10, ξεπερνώντας τους 9 της Eredivisie και τους 7 της Τουρκικής Super Lig!

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που έκανε την αρχή το καλοκαίρι του 2019, όταν και μετακόμισε στην Πογκόν Στσέτσιν, με την οποία έφτασε πρόσφατα τις 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις!

Η λίστα με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στο πολωνικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας από τους πιο «παλιούς»:

 

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Πογκόν) : 91 συμμετοχές / 5 γκολ /2 ασίστ

Γιάννης Παπανικολάου (Ράκοβ): 49/1/4

Γιάννης Μασούρας (Μιετζ): 23/0/1

Αλέξανδρος Κατράνης (Πιαστ): 33/0/3

Δημήτρης Σταυρόπουλος (Βάρτα): 16/2/0

Στράτος Σβάρνας (Ράκοβ): 14/2/3

Λεονάρντο Κούτρης (Πογκόν)

Στέφανος Καπίνο (Μιετζ)

Σωκράτης Διούδης (Ζαγκλέμπιε)

Χρήστος Δώνης (Ραντόμιακ)

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0