Football Talk

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ 0-1: «Ιστορική» νίκη, πλησιάζει το... Wembley! (video)

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ 0-1: «Ιστορική» νίκη, πλησιάζει το... Wembley! (video)

Ασταμάτητη σε όλες τις διοργανώσεις η Νιούκαστλ. Η ομάδα του Έντι Χάου πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Σαουθάμπτον, επικρατώντας με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ και αναμένει τη ρεβάνς, για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στο Wembley!

Μία ακόμη μεγάλη νίκη, στην καλύτερη σεζόν της στον 21ο αιώνα, πανηγύρισε η Νιούκαστλ, η οποία ήταν ανώτερη της Σαουθάμπτον στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ και πανηγύρισε τη νίκη, με 1-0, που της δίνει το πλεονέκτημα για τη ρεβάνς του «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα υπέρ των «καρακαξών»; Η αλήθεια είναι πως επρόκειτο για ένα ματς δίχως ιδιαίτερα καλό ρυθμό, αλλά κομβικές στιγμές, που έκριναν και τον νικητή.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ο Ζοέλιντον άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, έπειτα από τρομερή προσπάθεια του Γουίλοκ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ πάνω στον Σαλισού.


Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι του Τζόουνς ήταν ανώτεροι, αλλά η υπεροχή τους δεν μεταφράστηκε σε γκολ, εν αντιθέσει με τις «καρακάξες».


Στο 73’ ο Ζοέλιντον σκόραρε και πάλι, με την ειδοποιό διαφορά πως το γκολ του μέτρησε!Άνοιξε το σκορ, αλλά ουδείς φανταζόταν τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν από την… κόλαση του 1-1 στον παράδεισο της αποβολής ενός στόπερ των «αγίων».


Ο Άρμστρονγκ ισοφάρισε στο 75’, αλλά ο VAR παρενέβη και δεν καταλόγισε το 1-1, ενώ 12 λεπτά αργότερα, ο Τσαλέτα Τσαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα στη Νιούκαστλ.

Από εκεί και πέρα, το ματς επιδόθηκε σε μονομαχίες, αλλά το 1-0 των φιλοξενούμενων έμεινε αναλλοίωτο, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για ποιον λόγο διαθέτουν την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στην Premier League, κεφαλαιοποιώντας την εμφάνισή τους σε νίκη, που ενδέχεται να τους οδηγήσει στο Wembley, αν είναι… συνεπείς και στη ρεβάνς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Μπαζούνου, Λιάνκο, Τσαλέτα-Τσαρ, Σαλίσου, Γουόκερ-Πίτερς (88' Μπέντναρεκ), Ντιαλό (82' Λαβία), Αλκαράς, Τζενεπό (45' Άρμστρονγκ), Γουόρντ-Πράους, Όρσιτς (58' Εντότζι), Μάρα (58' Άνταμς)

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν, Γουίλοκ (68' Σεν-Μαξιμέν), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (78' Μέρφι), Γουίλσον (68' Ίσακ), Ζοέλιντον

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0