Football Talk

Ντάρβελ: Eρασιτέχνες στη Σκωτία «ζουν το όνειρο» χάρις σε γκολ που ταυτίζεται με την ανακάλυψη της… πενικιλίνης!

Ντάρβελ: Eρασιτέχνες στη Σκωτία «ζουν το όνειρο» χάρις σε γκολ που ταυτίζεται με την ανακάλυψη της… πενικιλίνης!

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (23/1) η πόλη του Ντάρβελ στη Δυτική Σκωτία μάλλον θα ήταν παντελώς άγνωστο μέρος στον οποιονδήποτε πέρα από τους 4.000 περίπου κατοίκους που διαμένουν εκεί. Η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής ωστόσο κατάφερε να κάνει το όνομα της περιοχής γνωστό στον κόσμο, χάρις σε ένα γκολ και μία ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο Σκωτίας!

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Κύπελλο Σκωτίας έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (23/1). Μία επιτυχία που πανηγυρίστηκε σαν… τίτλος στη μικρή κοινότητα της πόλης, η οποία έχει όλους κι όλους 4.000 κατοίκους!  

Απέναντι σε έναν από τους «γίγαντες» του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, την τετράκις πρωταθλήτρια και κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1983, Αμπερντίν, η Ντάρβελ πέτυχε το αδιανόητο!

Η νίκη της με σκορ 1-0 και το γεγονός ότι απέκλεισε ομάδα της σκωτσέζικης Premiership, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, τις δύο ομάδες χωρίζουν πέντε κατηγορίες στην «πυραμίδα» της χώρας!

Η ερασιτεχνική ομάδα που αγωνίζεται στην 6η κατηγορία της Σκωτίας πήρε το προβάδισμα στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης με σκόρερ τον Τζόρνταν Κιρκπάτρικ  και κατάφερε να το διατηρήσει ως το σφύριγμα της λήξης. Ένα σφύριγμα που έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην μικρή κοινότητα των περίπου τεσσάρων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα, στο γήπεδο το βράδυ της Δευτέρας (23/1) σύσσωμη η πόλη του Ντάρβελ έδωσε το «παρών» στην αναμέτρηση. Οι 3.500 άνθρωποι που βρέθηκαν στις εξέδρες θα έχουν να το διηγούνται στα εγγόνια τους, ενώ οι υπόλοιποι 500 που δεν πήγαν στο γήπεδο, μάλλον θα το έχουν μετανιώσει ήδη!

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή του «άσημου» (μέχρι πρότινος) συλλόγου, που έκανε γνωστό όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ευρώπη το όνομα της πόλης του Ντάρβελ!

NINTCHDBPICT000790704056.jpg

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στην κληρωτίδα για το Κύπελλο υπήρχαν ομάδες στα μέτρα μας, αλλά ήρθε η Αμπερντίν και μάλλον ήταν… γραφτό. Όσο για τον επόμενο γύρο, που θα αντιμετωπίσουμε τη Φάλκιρκ, δεν πρόκειται να αλλάξουμε γήπεδο για να πουλήσουμε περισσότερα εισιτήρια. Η έδρα μας είναι στο Ντάρβελ και όλος ο κόσμος πλέον ψάχνει αυτό το μέρος στον χάρτη. Είναι τεράστια υπόθεση!», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζον Γκαλ, στο BBC. Ο οποίος μάλιστα μετά το τέλος του παιχνιδιού είχε περισσότερα από 300 μηνύματα και κλήσεις στο κινητό του!

darvel_map_position_in_uk_000001.jpg

Στο Ντάρβελ βέβαια γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη και ίσως πρόκειται για τον μοναδικό λόγο που μπορεί κανείς να έχει ακουστά την πόλη. Ο Τζόρνταν Κιρκπάτρικ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έδωσε ακόμη έναν, ο οποίος θα μνημονεύεται εξίσου τα επόμενα χρόνια!

Ο 30χρονος μέσος της ομάδας και σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, αλλά παράλληλα είχε τους δικούς του προβληματισμούς μετά το παιχνίδι:

«Είναι πραγματικά μία απίστευτη στιγμή για το σύλλογο. Απλά δείτε τι σημαίνει η νίκη για τα παιδιά, τον κόσμο στις κερκίδες. Όσο για το πάρτι, δεν είναι σίγουρος. Αύριο πρέπει να πάω στη δουλειά το πρωί, οπότε θα δούμε. Θα πρέπει να ζητήσω ρεπό από το αφεντικό μου».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ο Κιρκπάτρικ το 2018 βοήθησε την Αλόα Αθλέτικ να πάρει την άνοδο στη 2η κατηγορία της χώρας, έχοντας για προπονητή τον Τζιμ Γκούντγουιν. Πέντε χρόνια αργότερα, ήταν εκείνος που άφησε εκτός Κυπέλλου την Αμπερντίν, στην οποία τεχνικός είναι ο Γκούντγουιν και μάλιστα το μέλλον του πια προβλέπεται δυσοίωνο! Football bloody hell...

b25lY21zOmU2NTczMGMwLWMxMjMtNDRkNy1iMDI5LTE4OWE3ZTZjMTFjNDpkMDI2ODA4ZS0zYWQ3LTQ4ZmUtYTA4My0yOGVjNzQ4NDhiNDE.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0