Football Talk

Άρσεναλ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι το… μπάσκετ! (video)

Άρσεναλ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι το… μπάσκετ! (video)

Ποιος είπε πως στην Άρσεναλ δεν παρακολουθούν… μπάσκετ; Το αντίστροφο συμβαίνει! Βλέπουν και μάλιστα… πολύ, αν αναλογιστεί κανένας τους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις των Μπουκάγιο Σάκα και Μαρτίν Έντεγκααρντ στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Με «σπασμένα» τα φρένα συνεχίζει η Άρσεναλ την πορεία της στην Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να διατηρούν την διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους πέντε βαθμούς, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο.

Ένας δύσκολος μήνας βρίσκεται σιγά – σιγά προς την ολοκλήρωσή του για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, έχοντας συγκεντρώσει 10 από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς. Νίκη με τη Μπράιτον, «λευκή» ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, «διπλό» στην έδρα της Τότεναμ και τρίποντο στο… 90’ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και όλα αυτά με στυλ… μπασκετικό. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι πλέον, σε μόνιμη βάση, όταν σκοράρει ο Μαρτίν Έντεγκααρντ ή ο Μπουκάγιο Σάκα, πανηγυρίζουν σαν να σουτάρουν. Το κάνουν μαζί και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο συμβαίνει.

Ο Ισπανός προπονητής της Άρσεναλ επισήμανε πως οι παίκτες του παρακολουθούν πολύ μπάσκετ, ενώ ο Νορβηγός αρχηγός της, έδωσε μία πειστικότερη εξήγηση:

«Μου λένε διαρκώς να σουτάρω. Το έκανα απέναντι στην Τότεναμ και σκόραρα. Για αυτό το λόγο πανηγυρίζουμε έτσι».

Κάθε γκολ της Άρσεναλ μοιάζει με… τρίποντο. Και είναι λογικό; Δεν υπάρχει παιχνίδι, πλην του ματς με τη Σαουθάμπτον, που οι Λονδρέζοι να έχουν προηγηθεί και να μην έχουν κερδίσει. Όπως και να έχει άλλωστε, το γκολ του Έντι Ενκέτια στο φινάλε κόντρα στη Γιουνάιτεντ, μοιάζει… buzzer – beater.

Συνεπώς, αν οι «κανονιέρηδες» συνεχίζουν να σπάνε κάθε ρεκόρ στον δρόμο προς τον τίτλο, ας συνεχίσουν να παίζουν… μπάσκετ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0