Football Talk

Ράσφορντ, Χάαλαντ και Μπεν Γιεντέρ «βομβαρδίζουν» μετά το Μουντιάλ!

Ράσφορντ, Χάαλαντ και Μπεν Γιεντέρ «βομβαρδίζουν» μετά το Μουντιάλ!

Το Μουντιάλ του Κατάρ τελείωσε πριν ένα μήνα και παρακάτω θα δείτε ποιοι έχουν τα περισσότερα γκολ μετά την 18η Δεκεμβρίου 2022.

Βρισκόμαστε ένα μήνα (και κάτι) μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που διεξήχθη στο Κατάρ. Για ένα μήνα το ποδόσφαιρο συλλόγων είχε «παγώσει», όμως η δράση επέστρεψε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα έχουν παίχτει τουλάχιστον τέσσερις αγωνιστικές στα μεγάλα πρωτάθλημα, συν κάποιες φάσεις κυπέλλων. Ποιοι ποδοσφαιριστές όμως έχουν τα περισσότερα γκολ μετά την επανέναρξη;;;

 

 

  1. Μάρκους Ράσφορντ, 9 γκολ σε 9 αγώνες 

Ο Ράσφορντ είναι αναμφίβολα ο πιο «καυτός» ποδοσφαιριστής τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε δυναμικά από το Μουντιάλ, αφού έχει σκοράρει σε οκτώ από τα εννέα ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής. Ο Ράσφορντ σπάει κάθε ρεκόρ και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους «κόκκινους διαβόλους» στην επιστροφή στην ελίτ!

 

 


2. Έρλινγκ Χάαλαντ, 8 γκολ σε 8 αγώνες 

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε από εκεί ακριβώς που τελειώσει. Ο Χάαλαντ δεν βρέθηκε στα γήπεδα του Κατάρ, αφού η Νορβηγία δεν είχε προκριθεί, και έτσι είχε καιρό για σκληρή δουλειά. Έτσι, ο επιθετικός της Σίτι παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρει δίχτυα και στα οκτώ ματς, έχει ίδιο (8) αριθμό γκολ, τον οποίο συμπλήρωσε με το τέταρτο χατ-τρικ του στο Νησί, την περασμένη Κυριακή (22/1, 3-0) επί της Γούλβς.

 

 


3. Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ, 6 γκολ σε 4 αγώνες - Αντεμόλα Λούκμαν, 6 γκολ σε 4 αγώνες

Είναι δύο ποδοσφαιριστές που δε περίμενε κανείς να βρίσκονται τόσο ψηλά. Όμως η ικανότητά τους στο σκοράρισμα είναι αποδεδειγμένη. Ο Μπεν Γιεντέρ, ο στράικερ της Μονακό έχει πετύχει γκολ και στα τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων σε ένα χατ-τρικ. 


Από την άλλη, ο εξτρέμ της
Αταλάντα, Αντεμόλα Λούκμαν έχει πετύχει από δύο γκολ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια, φτάνοντας έτσι τα έξι, και συνολικά τα 13 την τρέχουσα σεζόν.

 

 


5. Καρίμ Μπενζεμά, 6 γκολ σε 6 αγώνες - Έντι Ν’Κέτια, 6 γκολ σε 6 αγώνες 

Η πεντάδα κλείνει με έναν παλιό και έναν… νέο. Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» που τελικά κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν πήγε στο Μουντιάλ, έχει έξι γκολ σε ισάριθμους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, βοηθώντας τη «βασίλισσα» στο κυνηγι τίτλου απέναντι στη Μπαρτσελόνα. 


Ο κατά 13 χρόνια μικρότερός του, Έντι Ν’Κέτια ζει το όνειρό του με τη φανέλα της Άρσεναλ. Η ομάδα του Λονδίνου είναι πρωτοπόρος στην Αγγλία με διαφορά ασφαλείας (+5 με αγώνα λιγότερο) και ο 23 ετών επιθετικός έχει φέτος εννέα τέρματα. Τα έξι από αυτά τα έχει βρει στα τελευταία έξι παιχνίδια, με πιο σημαντικά βεβαίως τα δύο στο πρόσφατο (22/1, 3-2) ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι : Μαχρέζ (6 γκολ σε 8 αγώνες), Λακαζέτ ( 5 γκολ σε 6 αγώνες), Γουόρντ Πράους (5 γκολ σε 8 αγώνες) και Λεβαντόφσκι ( 4 γκολ σε 4 αγώνες).

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0