Football Talk

Ολυμπιακός: Στο πρώτο 20λεπτο καταλάβαινες το λάθος

Ολυμπιακός: Στο πρώτο 20λεπτο καταλάβαινες το λάθος

Η νοοτροπία που είχε στο Περιστέρι και που μόνο σε Ολυμπιακό δεν παραπέμπει, το τελευταίο «κανονάκι» που κάηκε και το κοίταγμα στον καθρέφτη.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Είναι αλήθεια πως είχαν αρκετό καιρό να απογοητευτούν οι φίλοι του Ολυμπιακού με την εικόνα της ομάδας τους. Ειδικά, αφού γνώριζαν πως με νίκη στην έδρα του Ατρόμητου θα έφταναν σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή και θα ενέτειναν την πίεση στους αντιπάλους τους. Αμ δε. Στο Περιστέρι εμφανίστηκε μια ομάδα που μόνο με διεκδικήτρια του τίτλου δεν έμοιαζε. Το γεγονός πως η πρώτη τελική προσπάθεια των Πειραιωτών σημειώθηκε στο 23ο λεπτό τα λέει όλα. Μάλιστα νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε αγγίξει δύο φορές το γκολ έχοντας δοκάρι (από πλάγιο άουτ!) και χαμένο τετ α τετ. Έχω την εντύπωση πως ακόμα και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων εξεπλάγην βλέποντας τον Ολυμπιακό να μπαίνει τόσο νωθρά, τόσο νωχελικά σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. 

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά να κάνει ευκαιρία. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την… γνωστή αλλαγή. Αυτή που είχε κάνει και στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη. Μέσα ο Μασούρας, έξω ο Φορτούνης. Το plan b δούλεψε μόνο για 15 λεπτά. Στο πρώτο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γκολ με τον Μπακαμπού και είχαν μια ακόμα κλασική ευκαιρία με τον Χάμες

Η ομάδα του Μίτσελ κατάφερε να ισοφαριστεί σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα τέλεια και σε δημιουργία και σε εκτέλεση, ωστόσο έπειτα η αντίδραση που έβγαλαν ήταν ελάχιστη. Σαν η πίεση να έγινε αφόρητη στις πλάτες των παικτών και του προπονητή. Καμία οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο, πολλά λάθη και ακατανόητες επιλογές συνέθεσαν το παζλ και όλοι τα περίμεναν όλα από τον Χάμες Ροντρίγκες που έμοιαζε ο μοναδικός που μπορούσε να φτιάξει κάτι καλό. Ο Μπακαμπού και ο Ροντινέι, οι άλλοι δύο που φαίνονταν απειλητικοί και με τρεξίματα δεν τελείωσαν το ματς. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο δεν πρόσφεραν τίποτα και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη του απώλεια βαθμών μετά την διακοπή. Και πάλι εκτός έδρας. Και πάλι έχοντας προηγηθεί. 

Αυτό πιθανότατα ήταν και το τελευταίο «κανονάκι» που είχαν να κάψουν οι «ερυθρόλευκοι» αφού είναι αναγκασμένοι να κερδίσουν όλα τα ματς που απομένουν με τους θεωρητικά μικρούς και επιπλέον να έχουν θετικό πρόσημο στα ντέρμπι για να μπουν με αξιώσεις τίτλου στα play offs. Ίσως το πρόσφατο νικηφόρο σερί να έφεραν κάποια χαλάρωση και εφησυχασμό στην ομάδα και αρκετοί να πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός θα περνούσε εύκολα από το Περιστέρι. Όμως ο φετινός Ολυμπιακός, με όσα έχουν γίνει, δε μπορεί να προδικάζει τίποτα και ίσως χρειάζεται ξανά κοίταγμα στον καθρέφτη προς υπενθύμιση. 

Είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα που στο τέλος τη διαφορά θα την κάνουν οι λεπτομέρειες, ίσως και η τύχη. Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι ήταν κακός και δεν κέρδισε, όπως συνέβη και σε όλα τα ματς φέτος που δεν ήταν καλός. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές έχουν πάρει βαθμούς σε αντίστοιχα δικά τους παιχνίδια. Δεν θα άλλαζε τίποτα στη μεγάλη εικόνα, αλλά αν είχε γίνει γκολ η ευκαιρία του Χάμες στις καθυστερήσεις, η κουβέντα σήμερα θα ήταν διαφορετική. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0