Football Talk

Ήττα που επιτάσσει άμεση αντίδραση και κομβικές αποφάσεις στον Παναθηναϊκό!

Ήττα που επιτάσσει άμεση αντίδραση και κομβικές αποφάσεις στον Παναθηναϊκό!
Ήττα που πρέπει να... συσπειρώσει τον Παναθηναϊκό και να κάνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προβληματιστεί για την εικόνα της ομάδας, αλλά και να φέρει τους παίκτες οι οποίοι θα δώσουν την ώθηση στο «τριφύλλι» να ανταπεξέλθει στην απαιτητική συνέχεια του πρωταθλήματος! 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ήττα-σοκ για τον Παναθηναϊκό σε μια κατάμεστη Λεωφόρο που ήταν… πυρ και μανία. Με επίτιμους καλεσμένους δύο από τα πιο ιστορικά ονόματα του συλλόγου στην σύγχρονη ιστορία, τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Μάρκους Μπεργκ. Οι πράσινοι μη έχοντας την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία που απαιτούταν για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, λιγοψύχησαν. Λάθη φθηνά και συγκέντρωση κατώτερη των συνθηκών.

5786650_1.jpg

Το βαρύ 3-0, εις βάρος του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, είναι η δεύτερη ήττα της χρονιάς και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμη πρώτος στη βαθμολογία. 19 αγωνιστικές στο πρώτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, με όλους τους συνδιεκδικητές του τίτλου να πιέζουν ασφυκτικά. Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται στο πλην 1, τη μικρότερη δυνατή διαφορά, μετά την ανατροπή στη Νίκαια.

Η αλήθεια είναι πως όταν στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν στα ύψη, με την μπάλα να είναι κυριολεκτικά πάνω κάτω διαρκώς, αλλά ένα τέτοιο (αυτό)γκολ σου… κόβει τα φτερά. Πόσο μάλλον όταν δέχεσαι και ένα τόσο γρήγορο γκολ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα πράγματα δυσχεραίνουν και οι ελπίδες εξανεμίζονται. Αντίθετα, για τον αντίπαλο είναι τρομερή ψυχολογική ενίσχυση. Το τρίτο γκολ ήρθε από ένα ακόμη λάθος στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, με τον Βέρμπιτς να πιάνει μια κεφαλιά, η οποία κατέληξε στα πόδια του νεαρού Κωσταντέλια, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τον χώρο που είχε στη διάθεση του πλήγωσε για τρίτη φορά τον Μπρινιόλι.

Μια βαριά ήττα, σαν αυτή, πρέπει συσπειρώσει περισσότερο το τριφύλλι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους συνεργάτες του πρέπει να αναλογιστούν για το τι μέλη γενέσθαι. Να δει τι δεν πάει καλά, να σηκώσουν μανίκια και να ανατραπεί αυτή η… προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

Όπως στον πρώτο, πάρα πολύ καλό, γύρο της Super League την επιτυχία της ομάδας καρπώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έτσι και τώρα αυτός είναι το πρόσωπο από το οποίο ο κόσμος αναζητά μια λύση. Ο Σέρβος τεχνικός είναι πολύ έμπειρος και γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται. Από την πρώτη ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα έχει… υποκλιθεί στο μεγαλείο του συλλόγου.

Κακά τα ψέμματα, οι επιλογές αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες και ειδικά στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Αϊτόρ απουσιάζει από την ενεργό δράση κάτι παραπάνω από τρεις μήνες και η απουσία του είναι αισθητή. Οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν καθυστερήσει, όμως όποιος θέλει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς… αυτός είναι. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να στηριχθεί μέχρι το τέλος, γιατί έδωσε και πάλι όραμα και όνειρα στην ομάδα. Εννοείται πως θα δεχτεί κριτική αλλά… στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και ο «γάμος» αργεί ακόμα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον και ο Μάιος αργεί ακόμη.

Παρόλα αυτά τις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις του 60χρονου τεχνικού, οι οποίες επιτάσσεται να είναι κομβικές για να βγάλει η ομάδα την αντίδραση που χρειάζεται και να μην δώσει άλλα περιθώρια στην ΑΕΚ να του πάρει το πρώτο σκαλί του βάθρου.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0