Football Talk

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 1-0: Ο Πέδρι έδωσε τη λύση,ο Τερ Στέγκεν το τρίποντο! (video)

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 1-0: Ο Πέδρι έδωσε τη λύση,ο Τερ Στέγκεν το τρίποντο! (video)

Με «χρυσό σκόρερ» τον Πέδρι (34') και ήρωα τον Τερ Στέγκεν η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 τη Χετάφε και έφυγε στο +6 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, με αγώνα παραπάνω.

Στις προηγούμενες 17 επισκέψεις της στο Καμπ Νόου, η Χετάφε δεν είχε ούτε μια νίκη. Το σερί αυτό αυξήθηκε, καθώς η ομάδα του Τσάβι νίκησε με 1-0 τους Μαδριλένους χάρη σε γκολ του Πέδρι (34') και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τους..έτερους Μαδριλένους, αυτούς της Ρεάλ. Ήρωας ο Τερ Στέγκεν που έπιασε δύο τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς αρχικά οι παίκτες της Χετάφε υποδέχθηκαν εκείνους της Μπαρτσελόνα με το γνωστό πλέον pasillo, προς τιμήν της κατάκτησης -από τους γηπεδούχους- του Ισπανικού Σούπερ Καπ (15/1, 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Στη συνέχεια το κοινό του Καμπ Νόου είδε το εν λόγω τρόπαιο, ενώ αργότερα αποθέωσε τον αρχηγό Σέρχιο Μπουσκέτς για τις 700+ συμμετοχές του με το σύλλογο!

Στα του αγώνα η Χετάφε παρουσιάστηκε στο χορτάρι με δύο γραμμές άμυνας, δυσκολεύοντας αφάνταστα το έργο των Καταλανών. Το πρώτο μισάωρο πέρασε...νεράκι με τους γηπεδούχους να έχουν τη μπάλα αλλά να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν. Η Χετάφε ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα και παραλίγο να τα καταφέρει στο 32', όταν ο -πρώην μπλαουγκράνα- Αλενιά βγήκε φάτσα με τον Τερ Στέγκεν, αλλά είδε τον Γερμανό να τον σταματά.

Και όπως πάντα, αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το 1-0! Στη μοναδική -μέχρι εκείνη την ώρα- στιγμή που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων, η Μπάρτσα σκόραρε. Στο 34' ο Ραφίνια πήρε τη μπάλα αριστερά, έκανε αμέσως το παράλληλο γύρισμα και ο Πέδρι με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η Χετάφε απείλησε με ισοφάριση στο 41ο λεπτό, αλλά ο Τερ Στέγκεν αρνήθηκε το γκολ στον Μαγιοράλ και στη συνέχεια αποθεώθηκε από τον κόσμο στο Καμπ Νόου. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαν μια...επανάληψη του πρώτου. Η ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες δεν άλλαξε το πλάνο της, περίμενε πίσω από τη μπάλα. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59', όταν ο Ντεμπελέ με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Η Μπαρτσελόνα διατήρησε την κατοχή και η Χετάφε προσπαθούσε να βρει κάτι από κάποια αντεπίθεση. Στο 85' ο Κεσιέ έχασε μοναδική ευκαιρία να...τελειώσει το ματς, αφού ο Σόρια απέκρουσε το σουτ -από πλεονεκτική θέση- του μέσου από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τελευταία φάση στο ματς στο 90+3', όταν η κεφαλία του Χουάνμι από καλή θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και η Μπαρτσελόνα πήρε ακόμη μια νίκη στο δρόμο προς τον τίτλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (77' Μάρκος Αλόνσο), Κουντέ, Κρίστενσεν (46' Γκαρθία), Μπαλντέ (46' Άλμπα), Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι, Ραφίνια (62' Κεσιέ), Ντεμπελέ, Φάτι.

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια, Σουάρες, Ντζένε, Ντουάρτε, Αλδερέτε, Ιγκλέσιας (84' Άλβαρες), Σάντσες, Μιλά, Αλένια, Αλγόμπια (62' Βιγιάρ), Ουνάλ (84' Χουάνμι), Μαγιοράλ (77' Πόρτου).

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0