Football Talk

Οι αριθμοί της Νιουκάστλ που θα ζήλευαν Σίτι και Λίβερπουλ!

Οι αριθμοί της Νιουκάστλ που θα ζήλευαν Σίτι και Λίβερπουλ!
Με την ισοπαλία κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (21/1, 0-0) η Νιουκάστλ έφτασε τα 15 ματς δίχως ήττα, κάτι που θα ζήλευαν ακόμη και οι κορυφαίες ομάδες στο Νησί.

Μπορεί να μην σε «τραβάει» με την απόδοσή της στο χορτάρι. Μπορεί να μη βάζει πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα όμως η Νιουκάστλ αξίζει να συζητιέται. Γιατί ; Διότι εκτός από την τρίτη θέση του ταμπλό στην οποία βρίσκεται, τρέχει ένα σπουδαίο αήττητο σερί!

Μετά και την ισοπαλία (0-0) το απόγευμα του Σαββάτου (21/1) με την Κρίσταλ Πάλας, η ομάδα του Έντι Χάου συμπλήρωσε 15 διαδοχικά ματς δίχως ήττα! Φυσικά, πρόκειται για την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της. Και αν αναρωτιέστε ποιος -και πότε- τη νίκησε τελευταία φορά, η απάντηση είναι η Λίβερπουλ, στις 31 Αυγούστου 2022 στο Άνφιλντ με 2 1.

Ένα ακόμη σπουδαίο κατόρθωμα για τις «καρακάξες» είναι το γεγονός πως δεν έχουν δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο των τελευταίων 16 αγώνων τους! Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο. Ποιος είχε καταφέρει κάτι ανάλογο; Πάμε πολύ πίσω, πάνω από δύο δεκαετίες, όταν η Λίβερπουλ δεν είχε δει την εστία της να παραβιάζεται από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2002, επίσης σε 16 ματς.

Επομένως, στο ματς της ερχόμενης αγωνιστικής -που αργεί λίγο λόγω κυπέλλου- εντός με τη Γουέστ Χαμ (4/2, 19:30) η Νιουκάστλ, η κορυφαία άμυνα Premier League με μόλις 11 γκολ παθητικό, έχει την ευκαιρία να επεκτείνει αυτό το σπουδαίο σερί!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0