Football Talk

Φιορεντίνα - Τορίνο 0-1: Άντεξε στην πίεση των «βιόλα» και τους... καβάλησε! (video)

Φιορεντίνα - Τορίνο 0-1: Άντεξε στην πίεση των «βιόλα» και τους... καβάλησε! (video)
Ένα πολύ σημαντικό διπλό και όχι και τόσο συχνό (46 χρόνια είχε να κερδίσει στη Φλωρεντία) πανηγύρισε η Τορίνο, η οποία αν και πιέστηκε αρκετά και χρειάστηκε τον θηριώδη γκολκίπερ στης Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στο φινάλε, έκαμψε την αντίσταση της Φιορεντίνα με το γκολ του Μίραντσουκ (1-0) και την πρόσπέρασε στη βαθμολογία (7η θέση).
Μπορεί να άργησε 46 ολόκληρα χρόνια αλλά τελικώς ήρθε. Η «Γκρανάτα» νίκησε τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι με 1-0 με την ομάδα του Ιβάν Γιούριτς να «σκαρφαλώνει» στην 7η θέση και να στέλνει μήνημα.... Ευρώπης.


Στα του ματς, η Τορίνο μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έστειλε πρώτη τη μπάλα στα δίχτυα (13΄)  με τον Σεκ, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.Στα μισά του πρώτου μέρους (22') απείλησε ξανά ο ίδιος ποδοσφαιριστής την εστία του Τερατσάνο, με τους «βίολα» να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με τον Κουαμέ. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αυτό που έψαξαν νωρίτερα και «πάγωσαν» το Αρτέμιο Φράνκι, με τον Μίραντσουκ να βρίσκει δίχτυα με πανέμορφο πλασέ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα κυριάρχησε με τις αλλαγές του Ιταλιάνο να βοηθούν ωστόσο η Τορίνο είχε κλείσει ιδανικά τους χώρους και δεν επέτρεψε τη δημιουργία κλασσικών ευκαιριών. Η Φιόρε είχε την υπεροχή, έφτιαξε έντεκα τελικές προσπάθειες αλλά όχι ξεκάθαρες.

Στο 90' ο Γιόβιτς βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά ο Μπουοντζόρνο του πήρε την... μπουκιά από το στόμα με τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να... ωρίονται για φάουλ στον τερματοφύλακά τους ενώ στην αμέσως επόμενη στιγμή ο Μπαράκ λίγο έλειψε να αλλάjει τις ισοροπίες όμως ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με σπουδαία επέμβαση με το πόδι του κράτησε το μηδέν!

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:


Σάββατο 21/01
Βερόνα-Λέτσε 1-0
(40' Ντεπάολι, 54' Λάζοβιτς)

Σαλερνιτάνα-Νάπολι 0-2
(45'+3' Nτι Λορέντσο, 48' Οσιμέν)

Φιορεντίνα-Τορίνο 0-1
(33' Μίραντσουκ)

Κυριακή 22/01
Σαμπντόρια-Ουντινέζε (13:30)
Μόντσα-Σασουόλο (16:00)
Σπέτσια-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (21:45) 

Δευτέρα 23/01
Μπολόνα-Κρεμονέζε (19:30)
Ίντερ-Έμπολι (21:45)

Τρίτη 24/01
Λάτσιο-Μίλαν (21:45)


Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0