Football Talk

Κολωνία: Έβαλε πέντε στο... άψε σβήσε και έγραψε ιστορία! (video)

Κολωνία: Έβαλε πέντε στο... άψε σβήσε και έγραψε ιστορία! (video)

Εκκωφαντικό ήταν το ποδαρικό της Κολωνίας στην επανέναρξη της Bundesliga, διαλύοντας τη Βέρντερ Βρέμης με 7-1. Τα «κριάρια» ήταν ασταμάτητα στο πρώτο ημίχρονο, έστειλαν 5 φορές τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε 36 λεπτά και έκαναν ρεκόρ στην Bundesliga.

Τι κι’ αν είχε πέντε σερί αναμετρήσεις να «χαμογελάσει», ανεξαρτήτου διοργάνωσης, και πριν την έναρξη του ματς βρισκόταν μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη; Η εκκίνηση της Κολωνίας για το 2023 ήρθε με 7αρα και διάλυση πληθώρας ρεκόρ.

Τα «κριάρια» ήταν… αχαλίνωτα το βράδυ του Σαββάτου (21/1) στο «RheinEnergieStadion» και διέλυσαν στους… επτά ανέμους την Βέρντερ Βρέμης. Αριθμός γκολ που δεν βάζουν και κάθε βδομάδα, μιας και είχαν να σκοράρουν επτά γκολ από το μακρινό 1983 και μία παράσταση για ένα ρόλο κόντρα στην Άιντραχτ (7-0).

Πιο εντυπωσιακό βέβαια ακόμα και από το εύρος της νίκης είναι η ταχύτητα με την οποία έδωσαν διαστάσεις θριάμβου σε αυτή. Οι παίκτες του Στέφεν Μπάουμγκαρτ ανάγκασαν τον Παβλένκα, που θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει γρήγορα αυτή τη νύχτα, να μαζέψει πέντε φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του μέσα σε 36 μόλις λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Μέχρι πριν δηλαδή ο Νίκλας Φούλκρουγκ να σκοράρει το γκολ της τιμής (38’), η Κολωνία είχε ήδη πετύχει πέντε (5-0) και η ταχύτητα με την οποία κατάφερε να αποκτήσει απόσταση πέντε τερμάτων από την πρωταθλήτρια του 2004, ήταν πρωτοφανής στα χρόνια της Bundesliga.

Ποτέ ξανά, καμία ομάδα δεν έχει κατορθώσει σε αυτά 59 χρόνια ζωής του γερμανικού πρωταθλήματος να προηγηθεί με πέντε γκολ διαφοράς επί αντιπάλου σε χρόνο μικρότερο των 36 λεπτών. Θα ΄χουν να το λένε λοιπόν στην Κολωνία.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0