Football Talk

Bundesliga: Συνέτριψαν τη Φράιμπουργκ οι «Λύκοι», τριπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση!

Bundesliga: Συνέτριψαν τη Φράιμπουργκ οι «Λύκοι», τριπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση!
Η Βόλφσμπουργκ ήταν καταιγιστική στην Wolkswagen Arena και διέσυρε τη Φράιμπουργκ με 6-0! Έτσι, μετά τις νίκες των Ουνιόν Βερολίνου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κόντρα σε Χόφενχαϊμ και Σάλκε αντίστοιχα, έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga!
Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την Bundesliga μετά από δύο μήνες και μία εβδομάδα με πέντε χορταστικούς μεσημεριανούς αγώνες να διαδέχονται το χθεσινό Λειψία - Μπάγερν 1-1!

Η Βόλφσμπουργκ «φιλοδώρησε» με έξι γκολ την δεύτερη στη βαθμολογία Φράιμπουργκ, δίνοντας την ευκαιρία σε Ουνιόν Βερολίνου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης να την «πιάσουν» στον βαθμολογικό πίνακα μετά τις εντός έδρας νίκες τους κόντρα σε Χόφενχαϊμ και Σάλκε. Νίκη - ανάσα για την Μπόχουμ κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου που την έκανε να ξεφύγει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Kάθε άλλο παρά ιδανική ήταν η επιστροφή της Φράιμπουργκ στο 2023, καθώς γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 6-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» άνοιξαν το σκορ στο 2ο κιόλας λεπτό με κεφαλιά του Βίμερ, πριν ο Βιντ χτυπήσει δύο φορές (28', 37'), διαμορφώνοντας το 3-0. Ο Γκέρχαρτ έκανε το 4-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (56'), πριν οι Μπάκου (81') και Βόλντσμιντ (πεν, 90'+4') ολοκληρώσουν τον θρίαμβο των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβηκαν 6οι.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ουραγό της Bundesliga, Σάλκε, ωστόσο η Άιντραχτ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0,  μειώνοντας στους 5 βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή. Η ομάδα της Φρανκφούρτης ευτύχησε να προηγηθεί στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε μια πάρα πολύ γρήγορη αντεπίθεση και εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Λίντστρομ, ο οποίος τελείωσε και τη φάση ιδανικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια η Σάλκε πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει απάντηση και οι Μπορέ (83') και Μπούτα (90'+1') σκόραραν στην τελική ευθεία του ματς, αναγκάζοντας τη Σάλκε στην 11η ήττα της σε 16 αγωνιστικές.

Στο ίδιο μονοπάτι βάδισε και η Ουνιόν Βερολίνου που πέτυχε την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Χόφενχαϊμ, νικώντας με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 73' χάρις σε γκολ του Μπεμπού, όμως ο Ντοέκι με δύο προσωπικά γκολ γύρισε το ματς για την Ουνιόν με τον Λέβελινγκ να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις!

Με νίκη συνέχισε η Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου Σταφυλίδη (ο πρώτος έμεινε στον πάγκο, ο δεύτερος εκτός αποστολής) που επικράτησε 3-1 της Χέρτα και απομακρύνθηκε για πρώτη φορά φέτος από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός σε όλο τον αγώνα) έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Μάιντζ και παράλληλα στη 16η θέση.


Tο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

 

Παρασκευή 20/1

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 1-1

Σάββατο 21/1

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλκε 3-0

Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ 6-0

Μπόχουμ – Χέρτα Βερολίνου 3-1

Στουτγκάρδη – Μάιντς 1-1

Ουνιόν Βερολίνου – Χόφενχαϊμ 3-1

Κολωνία – Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 22/1

 

Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ (16:30)

Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (18:30)




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0