Football Talk

Λίβερπουλ – Τσέλσι: «Λευκή» ισοπαλία στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα, μισό αιώνα μετά! (video)

Λίβερπουλ – Τσέλσι: «Λευκή» ισοπαλία στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα, μισό αιώνα μετά! (video)

Μπορεί η Λίβερπουλ με την Τσέλσι να έχουν συνηθίσει να μην αναδεικνύονται νικήτριες στο Άνφιλντ, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των ισοπαλιών που έχουν προκύψει μεταξύ τους, όμως το 0-0 της 21ης αγωνιστικής κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά μετά από… μισό αιώνα!

Η αλήθεια είναι πως η ισοπαλία μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι στο Άνφιλντ, δεν είναι κάτι που προξενεί εντύπωση. Ο λόγος; Διότι μιλάμε για την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία τους σε διάστημα μίας σεζόν, την στιγμή που οι έξι από τις τελευταίες 11 επισκέψεις των «μπλε» στο γήπεδο των «κόκκινων», έχουν συνοδευτεί με ένα βαθμό.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το γεγονός πως η νέα ισοπαλία μεταξύ τους, προέκυψε δίχως γκολ! Καμία ομάδα δεν σκόραρε, το τέρμα του Χάβερτς στο ξεκίνημα ακυρώθηκε και το 1000ο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στους πάγκους, δεν συνοδεύτηκε από έναν ακόμη ιδιαίτερο πανηγυρισμό.

Πρόκειται μόλις για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους στην εποχή της Premier League που ολοκληρώνεται στη «λευκή» ισοπαλία και το δεύτερο συνολικά στον 21ο αιώνα, σε όλες τις διοργανώσεις, που καμία από τις δύο δεν βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 2005. Πριν από 16 χρόνια, όταν η Τσέλσι των Λάμπαρντ και Τέρι, κράτησε το «μηδέν» στο Άνφιλντ, απέναντι στη Λίβερπουλ των Τζέραρντ, Τσάβι Αλόνσο και Τζιμπρίλ Σισέ.

Όσον αφορά την τελευταία τους ισοπαλία χωρίς γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στην δεκαετία του 1970 και συγκεκριμένα στο 1971-72. Τότε ήταν η τελευταία φορά που αμφότερες δεν σκόραραν, στην 12η αγωνιστική του αγγλικού «μαραθωνίου»!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0