Football Talk

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0:«Χ»αμένες και οι δύο, απομακρύνεται η τετράδα! (video)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0:«Χ»αμένες και οι δύο, απομακρύνεται η τετράδα! (video)

Σε ένα ματς με αρκετές καλές στιγμές και την Τσέλσι ανώτερη στα… σημεία, η Λίβερπουλ και οι «μπλε» έμειναν στο 0-0, με το αποτέλεσμα να κρίνεται αρνητικό για αμφότερες. Μένουν στο -19 από την Άρσεναλ, μακριά από την τετράδα και το 2023 εξακολουθεί να μην έχει ξεκινήσει καλά και για τις δύο.

Παραμένουν στα ίδια, μεσαίας τάξης, βαθμολογικά επίπεδα. Η διαφορά που έψαξαν οι Λίβερπουλ και Τσέλσι στο μεταξύ τους ντέρμπι για την αναρρίχηση δεν ήρθε ποτέ κι έτσι στο Άνφιλντ δεν υπήρξε ποτέ σκορ (0-0), με τους «μπλε» πάντως να έχουν ακυρωθέν γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό. Ντεμπούτο για τους Λονδρέζους έκανε ο Μούντρικ, 1.000 ματς σε πάγκους συμπλήρωσε ο Κλοπ. 


Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Τσέλσι μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό ευτύχησε να προηγηθεί σε μία πολύ περίεργη φάση. Με το πρώτο κόρνερ της στο παιχνίδι, η μπάλα έφτασε στον Τιάγκο Σίλβα, αυτός καλυπτόταν και σημάδεψε το δοκάρι, με τον Χάβερτς να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Άπαντες θεωρήσαμε πως το 1-0 είναι γεγονός και πως η Λίβερπουλ θα έμενε πίσω στο σκορ για 16η φορά φέτος, αλλά ο VAR είχε αντίθετη άποψη. Ο Γερμανός είχε πιο μπροστά το αριστερό του πόδι από την μπάλα και το γκολ ορθώς δεν μέτρησε, με το 0-0 να παραμένει και το Άνφιλντ να ξεπερνά το… σοκ.

Ακολούθησε μία προσπάθεια των «κόκκινων» να συνέλθουν και να απειλήσουν αλλά και τα δύο σουτ του Χάκπο, στο πρώτο του ντέρμπι στο «Νησί» με ομάδα του Big 6, κατέληξαν αμφότερα εκτός εστίας, μέχρι και το 20ο λεπτό.

Εν συνεχεία, μία προσπάθεια του Χολ στο 22’ πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ η νευρικότητα των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ, επέφερε μία ακόμη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Μπαντιασίλ να φτάνει μία «ανάσα» από το πρώτο του γκολ στην Premier League, αλλά τον Άλισον να τον σταματά στο 32’.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, η Λίβερπουλ κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια εντός εστίας με τον Τιάγκο στο 39’, αλλά η «λευκή» ισοπαλία μετά το πέρας των 45’ ήταν γεγονός.

Με την έναρξη της επανάληψης, το σύνολο του Κλοπ μπήκε περισσότερο αποφασισμένο στο ματς και έφτασε κοντά στο γκολ στο 48ο λεπτό, με το σουτ του Κεϊτά να κοντράρει, αλλά από εκεί και μετά, η Τσέλσι ανέκτησε και πάλι τα ηνία του ματς.

Ο Μιχάιλο Μούντρικ πέρασε στο παιχνίδι, ο Μίλνερ δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και οι «μπλε» έφτασαν δις κοντά στο προβάδισμα, με ατομική προσπάθεια του Ζίγιεχ στο 59’ και μία υπέροχη προσπάθεια του Ουκρανού πέντε λεπτά μετά.

Με το πέρασμα του χρόνου, η Τσέλσι φρόντισε να μην ηττηθεί, η Λίβερπουλ ήθελε αλλά δεν μπορούσε και το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας αμφότερες στους 29 βαθμούς και στο -19 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Αναλυτικά, οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Κονατέ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (72' Άρνολντ), Μπάϊτζετιτς (82' Φαμπίνιο), Τιάγκο, Κεϊτά (63' Νούνιες), Χάκπο (82' Χέντερσον), Σαλάχ, Έλιοτ (82' Τζόουνς)

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τσαλόμπα (82' Αθπλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Μπαντιασίλε, Χολ (55' Μούντρικ), Ζορζίνιο, Γκάλαχερ, Κουκουρέγια, Ζίγιεχ, Χάβερτς (81' Ομπαμεγιάνγκ), Μάουντ (82' Τσουκουεμέκα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0