Football Talk

Βαριά... καμπάνα σε Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών - Δύο χρόνια ποινή στον Ανιέλι!

Βαριά... καμπάνα σε Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών - Δύο χρόνια ποινή στον Ανιέλι!
Σαν... κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση της τιμωρίας της Γιουβέντους για την οικονομική της παρατυπία και τους «εικονικούς» ισολογισμούς που δήλωνε. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών και στον πρώην πρόεδρο, Ανιέλι, ποινή απογόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 2 έτη. Εφέσιμη η ποινή.
Πολύ βαριά ήταν η.. καμπάνα που επιβλήθηκε στη Γιουβέντους για το σκάνδαλο «plusvalenza», το οποίο αφορά πειραγμένους ισολογισμούς, από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ιταλίας. Η «Βέκια Σινιόρα» τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και στον Ανιέλι εποβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για 2 χρόνια.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο λοιπόν αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Εισαγγελέα για την επανέναρξη της υπόθεσης, αποφασίζοντας μάλιστα να αυξήσει την ποινή που είχε προταθεί από τους 9 βαθμούς στους 15!
Η αύξηση αυτή της ποινής έγινε για να απομακρύνει τη «Γηραιά Κυρία» αρκετά από την πρώτη εξάδα, ως μια παραδειγματική τιμωρία και θέλοντας να λειτουργήσει αποτρεπτικά για το μέλλον.

Η... καμπάνα ήρθε για το σκάνδαλο «plusvalenza», το οποίο αφορά τους  μεταβληθέντες ισολογισμούς που παρουσίαζε η Γιουβέντους, με... εικονικά ποσά στις μεταγραφές και δημιουργώντας υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Γιούβε ήταν η δεύτερη παράβαση. Τις περικοπές δηλαδή στους μισθούς 23 παικτών του οργανισμού κατά το πρώτο... κύμα της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, με άλλα ποσά να δηλώνονται και άλλα να ισχύουν στην πραγματικότητα. Μισθοί δηλαδή που κατατέθηκαν «μαύρα» και παίκτες-σύλλογος δεν φορολογήθηκαν για αυτά.

Η κατρακύλα της Γουβέντους στον βαθμολικό πίνακα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου και για την οποία φυσικά θα ασκήσει έφεση ως εξοντοτική ποινή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0