Football Talk

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Η Δυτική Ελλάδα είναι... μοιρασμένη! (video)

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Η Δυτική Ελλάδα είναι... μοιρασμένη! (video)
Ό,τι δεν συνέβη για 80 λεπτά στο Αγρίνιο έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς που άνοιξε την αυλάια της 19ης Αγωνιστικής της Super League. Ο Παναιτωλικός, υπό το βλέμμα του νέου του ιδιοκτήτη, βρήκε το γκολ που πίστευε ότι θα ήταν αυτό της νίκης με τον Ντουάρτε (82') παρόλα αυτά οι Ηπειρώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη με τον Εραμούσπε να του παίρνει το... χαμόγελο στο τέλος.
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας που άνοιξε την αυλαία της 20ης στροφής αφού Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1, σε ένα ματς που διαμορφώθηκε και κρίθηκε στο φινάλε. 
1ο Ημίχρονο
Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα από τις δύο ομάδες μιας και δεν κατάφερε καμία να απειλήσει με συνέπεια και αξιώσεις. Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα δεν ρίσκαραν, πρόσεχαν τα μετόπισθεν και ήταν ελάχιστες οι φορές που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, πατώντας περιοχή.

Ο ΠΑΣ είχε τους Παμλίδη και Τζίνο κάπως πιο δραστήριους και προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ρίξει το... βάρος στην αριστερή γραμμή κυρίως με Χουχούμη και Μόρσει. Τα μόλις τρία σουτ ομως «λένε» την εικόνα του πρώτου ημχρόνου με τον Λίαβα να κάνει ένα καθοριστικό stop σε επικίνδυνη επίθεση των Ηπειρωτών.

2ο Ημίχρονο
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε με το σουτ του Ριένστρα στο 56' που έδιωξε δύσκολα ο Ανέστης. Το επόμενο δεκάλεπτο άνηκε στον Παναιτωλικό, ο οποίος υπό το βλέμμα του νέου του ιδιοκτήτη, έφτασε δις κοντά στο προβάδισμα με τον Νίκο Καρέλη (60', 62').

Λίγα λεπτά αργότερα (76') ήταν η σειρά του «Άγιαξ της Ηπείρου» να χάσει τη μεγάλη φάση όταν ο Μπαλάν βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Έλληνα γκολκίπερ.

Και αφού δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι να πάρουν... κεφάλι στο σκορ στο καλό τους διάστημα, το έκαναν οι Αγρινιώτες. Ο Ντουάρτε, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και στην επιστροφή του στις επίσημες διοργανώσεις μετά το Νοέμβριο, με ωραίο βολέ έδωσε το προβάδισμα στην αρμάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη μιας και ο προωθημένος στα αντίπαλο καρέ, Εραμούσπε, τους νίκησε όλους στον αέρα και ισοφάρισε (1-1) λίγο πριν ξεκινήσει ο έξτρα χρόνος. Αυτό τελικώς ήταν και το τελικό σκορ.
Ο MVP
Ο Ντουάρτε. Είχε πατήσει χορτάρι 2μιση μήνες και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, άνοιξε το σκορ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από εκείνον; Στο ύψος τους στάθηκαν και οι Εραμούσπε, Ανέστης

Η Φάση του αγώνα
Η φάση της ισοφάρισης φυσικά. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναιτωλικός θα επιστρέψει στις νίκες, ο Εραμούσπε έδωσε τη λύση

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Μλάντεν (46' λ.τρ. Μάρτενσον), Λάρσον, Χουχούμης, Λιάβας, Ντίας, Κολοβός (72' Μπουζούκης), Σενγκέλια (88' Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81' Ντουάρτε) και Καρέλης (81' Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (71' Νίνης), Τζίμας (86' Λώλης), Παμλίδης και Μπάλαν (80' λ.τρ. Σταματελόπουλος).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0