Football Talk

Ολυμπιακός: Η δύναμη της συνήθειας, ο Χουάνγκ και ο Ραμόν

Ολυμπιακός: Η δύναμη της συνήθειας, ο Χουάνγκ και ο Ραμόν

Η ομάδα του Μίτσελ μαθαίνει να συνηθίζει να νικάει, με τον Ινμπόμ Χουάνγκ σε ρόλο ηγέτη και τον Ραμόν να έρχεται για την… αναβάθμιση στα αριστερά. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Παρατάσσοντας την ομάδα του με 9 αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής ο Μίτσελ γνώριζε εκ των προτέρων πως παίρνει ένα σημαντικό ρίσκο ενόψει του πρώτου προημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον Άρη. Ο Ισπανός τεχνικός επιθυμούσε διακαώς την μείωση του ρόστερ για να νιώθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες σημαντικοί μέσα στην ομάδα και η απόφαση για εκτεταμένο ροτέισον πάρθηκε κάτω και από αυτό το χρίσμα. Μια απόφαση που εν τέλει δικαίωσε τον προπονητή του Ολυμπιακού αφού αφενός έδωσε ανάσες στα περισσότερα από τα βαριά χαρτιά της ομάδας του και αφετέρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν μια καθαρή νίκη χάρη στην οποία αυξάνουν τις πιθανότητες τους για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ακόμα πιο σημαντικό από τα παραπάνω είναι το γεγονός πως σιγα σιγά επιστρέφει στους Πειραιώτες η συνήθεια των νικών που είχε χαθεί μέχρι πρότινος την φετινή σεζόν. Η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ πιο σημαντική από ότι πιστεύουν κάποιοι. Το νικηφόρο σερί που τρέχει ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει τους πάντες μέσα στην ομάδα με αυτοπεποίθηση. Αυτό το διάστημα γνωρίζουν, ίσως για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, πως δουλεύουν προς την σωστή κατεύθυνση, πως το σχέδιο του προπονητή είναι σωστό και πως έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους. 

Το παράδειγμα του Ινμπόμ Χουάνγκ είναι χαρακτηριστικό με τον Νοτιοκορεάτη να εμφανίζεται όλο και πιο ηγετικός. Απέναντι στον Άρη ήταν ξανά ο καλύτερος της ομάδας του, ολοκληρώνοντας μάλιστα το ματς με κάποιες ενοχλήσεις λόγω κούρασης, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να κυνηγάει κάθε μπάλα και να πέφτει για τάκλινγκ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Το τελικό 1-0 ασφαλώς και δεν κρίνει οτιδήποτε σχετικά με την πρόκριση και στον Πειραιά γνωρίζουν πως την επόμενη Τετάρτη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα χρειαστεί μάχη, ωστόσο πριν από αυτό έχουν μπροστά τους ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. Αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, την Κυριακή, όπου η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό. Ο Μίτσελ αναμένεται να επαναφέρει την ενδεκάδα του πρωταθλήματος, ενώ μέχρι τοτε θα έχει προλάβει πιθανότατα και από το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.  

Ο Ραμόν αναμένεται την Παρασκευή (20/1) στην Ελλάδα για τις υπογραφές και αμέσως μετά θα πιάσει δουλειά ώστε να φτάσει στο 100% όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το γεγονός πως είναι μόλις 21 ετών δε σημαίνει πως ο Ολυμπιακός τον απέκτησε με γνώμονα το μέλλον. Κάθε άλλο. Υπάρχει η αίσθηση πως αν προσαρμοστεί γρήγορα μπορεί πολύ γρήγορα να ξεπεράσει στην ιεραρχία τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ εφόσον φυσικά ο Μολδαβός παραμείνει στην ομάδα. 

 

www.bnsports.gr 

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0