Football Talk

Μπαρτσελόνα: Το ταξίδι με ελικόπτερο ως τη Θέουτα, η ναυτία του Τσάβι και ένας αγώνας σε 3η ήπειρο μέσα σε 11 ημέρες!

Μπαρτσελόνα: Το ταξίδι με ελικόπτερο ως τη Θέουτα, η ναυτία του Τσάβι και ένας αγώνας σε 3η ήπειρο μέσα σε 11 ημέρες!

Στην έδρα της Θέουτα θα φιλοξενηθεί η Μπαρτσελόνα για τη φάση των «16» του Κόπα ντελ Ρέι, μία αναμέτρηση, που μόνο… συνηθισμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το μακρύ ταξίδι των Καταλανών με ελικόπτερο ως τις ακτές της Αφρικής, «ξυπνά» άσχημες μνήμες στον Τσάβι, ενώ παράλληλα οι «μπλαουγκράνα» θα δώσουν ένα ακόμη επίσημο ματς σε 3η διαφορετική ήπειρο σε διάστημα 11 ημερών!

Σχετικά Άρθρα

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Θέουτα (19/1, 21:00) για τη φάση των «16» του Κόπα ντελ Ρέι σε μία νοκ άουτ αναμέτρηση, που θα λάβει χώρα στην έδρα της ομάδας από την 3η κατηγορία της Ισπανίας.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αποτελεί ένα… συνηθισμένο ταξίδι και οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκε να ταλαιπωρηθούν για να φτάσουν ως την ισπανική πόλη.

Η Θέουτα είναι μία από τις δύο πόλεις που ανήκουν στην Ισπανία αλλά βρίσκονται σε αφρικανικό έδαφος, κατάλοιπο της ισπανικής αποικιοκρατίας στη βόρεια Αφρική. Μαζί με τη Μελίγια αποτελούν εξκλάβια της ιβηρικής χώρας μέσα στο Μαρόκο, τα οποία βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Το ταξίδι ως εκεί όμως μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Καταλανοί, και δη ο Τσάβι, το γνωρίζουν από… πρώτο χέρι.

Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές στην έδρα της Θέουτα για το Κόπα ντελ Ρέι, αμφότερες για τη φάση των «32» του θεσμού. Το 2001 οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 3-0, ενώ το 2010 με 2-0, ένα παιχνίδι βέβαια που είχε και ρεβάνς στο Καμπ Νου (5-1).

Στο ματς του 2001 το «παρών» είχε δώσει και ο τωρινός προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεζ, ο οποίος τότε ήταν ακόμη «νέος» στη μεγάλη ομάδα της Βαρκελώνης. Ο Ισπανός είχε αγωνιστεί για ένα ημίχρονο στο ματς, προτού αντικατασταθεί από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

fotosceuta_2010_09_23_deportes_P1030045-768x576.jpg

Μία αλλαγή τακτικής από τον Λορένζο Σέρα Φερέρ θα υπέθεται κανείς, αλλά στην πραγματικότητα θα έπεφτε έξω. Είκοσι-δύο χρόνια μετά από εκείνο το ταξίδι ως τις ακτές της Αφρικής ο Τσάβι δεν έχει ξεχάσει ακόμα την ταλαιπωρία. «Θυμάμαι την έντονη ναυτία που νιώσαμε στο καράβι», δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος προφανώς επηρεασμένος από το πλοίο που μετέφερε την ομάδα δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί περισσότερο στο παιχνίδι τότε. Έτσι, αυτή τη φορά προτίμησε η ομάδα του να ταξιδέψει στη Θέουτα με… ελικόπτερο.

60e5bcfb965ee.r_d.328-325-6887.jpegΟ Τσάβι παρέα με Γκουαρδιόλα, Λουίς Ενρίκε στο καράβι με προορισμό τη Θέουτα (2001)

Η ισπανική πόλη, παρότι διαθέτει αεροδρόμιο, δεν δέχεται επιβατικές πτήσεις, αφού οι εγκαταστάσεις δεν προβλέπουν την εξυπηρέτηση επιβατών. Αντιθέτως, ο πιο συνηθισμένος τρόπος ταξιδιού από και προς τη Θέουτα είναι να πάει με πτήση ως τη Μάλαγα και στη συνέχεια να πάρει καράβι από εκεί για να διασχίσει το στενό του Γιβραλτάρ.

Η πτήση από τη Βαρκελώνη ως τη Μάλαγα διαρκεί 1,5 ώρα περίπου και η διαδρομή με το πλοίο σχεδόν πέντε! Εναλλακτικά, υπάρχει και η επιλογή για οδικό ταξίδι από τη Μάλαγα ως το Γιβραλτάρ και από εκεί με καράβι, μειώνοντας τον χρόνο στο κατάστρωμα στη μια ώρα. Τη θάλασσα όμως δεν την… γλιτώνεις με τίποτα.

36.4922507-6.13838116z-1.jpg

Εκτός αν επιλέξεις να πετάξεις με ελικόπτερο! Αυτή τη λύση επέλεξε και η Μπαρτσελόνα για να αποφύγει να διασχίσει τη Μεσόγειο και την ταλαιπωρία που κρύβει. Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» πήραν αεροπλάνο από τη Βαρκελώνη ως τη Μάλαγα και στη συνέχεια ταξίδεψαν με ελικόπτερο για 122 χιλιόμετρα, προτού φτάσουν στη Θέουτα.

Vista_de_Ceuta_desde_el_mirador_de_Isabel_II.jpg

Φυσικά, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η ταλαιπωρία των τελευταίων δύο εβδομάδων που βιώνει η Μπαρτσελόνα. Το σύνολο του Τσάβι θα αγωνιστεί μέσα σε 11 ημέρες σε 3η διαφορετική ήπειρο, αφού το ματς κόντρα στη Θέουτα λαμβάνει χώρα στην Αφρική, παρότι ισπανικό έδαφος.

Μετά το ματς πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 8 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, οι «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για το Σούπερ Καπ. Εκεί έδωσαν δύο αγώνες, με τη Μπέτις (1-1, 4-2 πεν.) στα ημιτελικά (12/1) και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό (15/1), όπου και επικράτησαν με 3-1 για να πανηγυρίσουν το τρόπαιο.

Οι εορτασμοί ωστόσο δεν κράτησαν πολύ και οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα εμφανώς κουρασμένοι από τα ταξίδια και τις συνεχόμενες αναμετρήσεις επέστρεψαν στη Βαρκελώνη, μόνο και μόνο για να ξεκινήσουν τον μακρύ δρόμο ως τη Θέουτα για την αναμέτρηση της Πέμπτης (19/1)! Έτσι, μετά την Ευρώπη και την Ασία τώρα οι «μπλαουγκράνα» θα βάλουν ένα «τικ» δίπλα και από την Αφρική, κι όλα αυτά μέσα σε 11 ημέρες!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0