Football Talk

Μεταγραφές και καθαρό μυαλό η σωτηρία του Παναθηναϊκού (video)

Μεταγραφές και καθαρό μυαλό η σωτηρία του Παναθηναϊκού (video)
Ο πρώτος γύρος του προημιτελικού για τον Παναθηναϊκό μόνο με αισιοδοξία δεν ολοκληρώθηκε. Το 2-0 ως σκορ εις βάρος του από τον ΠΑΟΚ (18/01), κάνει πολύ δύσκολο το σενάριο «πρόκριση» για τα ημιτελικά, με την εικόνα της ομάδας να μην… πείθει!
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η αλήθεια είναι πως το rotation άνοιξε και ήταν αναμενόμενο. Άπαντες στον οργανισμό του Παναθηναϊκού γνώριζαν πολύ καλά πόσο απαιτητικός μήνας είναι ο Ιανουάριος, αλλά μεταγραφικές κινήσεις δεν έγιναν. Οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει, αλλά η ισοπέδωση της συγκεκριμένης ομάδας, μόνο αχάριστη μπορεί να είναι από τον κόσμο της. Οι αντίπαλοι είναι λογικό να το κάνουν και είναι ένας τρόπος ανύψωσης της δίκης τους αυτοπεποίθησης. Τα κενά του ρόστερ φωνάζουν και η άμεση μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι δύο πρώτες προσθήκες έγιναν, αλλά δεν πρέπει να μείνει εκεί το πράγμα.

Με τον Αϊτόρ να έχει τραυματιστεί σχεδόν τρεις μήνες, ο εξτρέμ θα έπρεπε να έχει αναζητηθεί, να έχουν γίνει οι διαπραγματεύσεις και την πρώτη ημέρα των μεταγραφών να «έπεφταν» οι υπογραφές. Ο Ισπανός ήταν το μεγαλύτερο όπλο του Παναθηναϊκού και η απουσία του δημιούργησε τεράστιο κενό. Ο σύλλογος θα έπρεπε να έχει προβληματιστεί και οι διαδικασίες να έχουν γίνει πιο γρήγορα. Χρόνος υπήρχε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό, αλλά όσο υπάρχει ο Σέρβος τεχνικός στην άκρη του «πράσινου» πάγκου, οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι και ήσυχοι. Μάλλον μερικοί λησμονούν το επίπεδο που βρισκόταν ο Παναθηναϊκός ένα χρόνο πριν. Οι απαιτήσεις ανέβηκαν με βάση την εικόνα της ομάδας. Εννοείται πως για ένα κλαμπ σαν αυτό του «τριφυλλιού» ο πήχης είναι υψηλός και οι απαιτήσεις ομοίως.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο παιχνίδι της Τετάρτης (18/1) οι «πράσινοι» παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν ισορροπημένο. Η καλύτερη φάση ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων με τον Τσέριν να στοχεύει το δοκάρι και να… τραντάζει την εστία του Κοτάρσκι. Οι Μπερνάρντ και Κουρμπέλης ήταν δυο πρόσωπα που ξεχώρισαν για το «τριφύλλι», όμως, στο ημίχρονο αντικαταστάθηκαν για προληπτικούς λόγους και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε κατά 180 μοίρες.

 
Από ένα «φθηνό» λάθος του Βαγιαννίδη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πρώτη ουσιαστική φάση του μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι και ο Μπράντον άτολμες τη μετουσίωσε σε γκολ. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι «πράσινοι», όχι απλώς δεν προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά ήθελαν να διαχειριστούν την αναμέτρηση με το υπάρχον σκορ. Αντί αυτού, ο ΠΑΟΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τάισον που έκανε ντεμπούτο και σκόραρε με την δεύτερη επαφή του με την μπάλα, μετά από μια έξυπνη πάσα του Ολιβέιρα, οποίος έψαξε να εκμεταλλευτεί το κενό που είχε δημιουργηθεί από τα αριστερά της επίθεσης, με τον Βαγιαννίδη να κλείνει πάνω του και να αφήνει ελεύθερο χώρο.

Αυτό που έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το καθαρό μυαλό, μα πρωτίστως… οι μεταγραφές. Φτάσαμε στο σημείο να δούμε τον Αργυρή Καμπέτση να παίρνει λεπτά συμμετοχής, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε άλλη επιθετική επιλογή να ρίξει στο χορτάρι. Αλχημείες όπως αυτή με τον Χουάνκαρ να παίζει ως εξτρέμ, καλό είναι να μην χρειάζεται να βλέπουμε και να αποκτηθούν παίκτες οι οποίοι θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Να καλύψουν τα κενά που χρειάζονται και να υπάρξει περεταίρω εξέλιξη!

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0