Football Talk

Μίλαν – Ίντερ 0-3: Το Σούπερ Καπ βάφτηκε... μπλε για τους ανώτερους «νερατζούρι»! (video)

Μίλαν – Ίντερ 0-3: Το Σούπερ Καπ βάφτηκε... μπλε για τους ανώτερους «νερατζούρι»! (video)

Η Ίντερ ήταν αποτελεσματική, μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ και επικράτησε με 3-0 της Μίλαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας, αφού επικράτησε με 3-0 της Μίλαν και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φεντερίκο Ντιμάρκο , Έντιν Τζέκο και Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν οι σκόρερ για τους «νερατζούρι» που απέδειξαν ότι έχουν επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις, ύστερα από το πολύ μέτριο ξεκίνημα.

Η αναμέτρηση άρχισε με τα πρώτα πέντε λεπτά να είναι αναγνωριστικά για τις δυο ομάδες, με την Ίντερ ωστόσο, να μετουσιώνει την πρώτη φάση του παιχνιδιού σε γκολ. Στο 10’ οι παίκτες των «νερατζούρι» κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Μπαρέλα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Ντιμάρκο και αυτός με σουτ στην κίνηση «άνοιξε» το σκορ.

Στη συνέχεια, η Μίλαν προσπάθησε να φανεί απειλητική, αρχικά στο 17’ με μια σέντρα-σουτ του Λεάο που έβγαλε σε κόρνερ ο Ονάνα και στο 19’ με ένα σουτ του Μπενασέρ εκτός περιοχής που κατέληξε άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, η Ίντερ αντέδρασε άμεσα στην πίεση των «ροσονέρι» και στη πρώτη στιγμή της, κατάφερε να «διπλασιάσει» τα τέρματα της με τον Τζέκο. Ο πολύπειρος φορ πάτησε περιοχή από διαγώνια θέση, πέρασε τον Τονάλι και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0. Έτσι, ο Βόσνιος  σε ηλικία 35 ετών και 307 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε ιταλικό Σούπερ Καπ.

Οι τυπικά «φιλοξενούμενοι» εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή ψυχολογία τους, συνέχισαν να βρίσκονται στην περιοχή της ομάδας του Πιόλι και στο 29’ Ντιμάρκο επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που έβγαλε με δυσκολία ο Ταταρουσάνου.

Κάπως έτσι, τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, με την Ίντερ να είναι άκρως αποτελεσματική και να παίρνει αυτό που αξίζει και απ’ την άλλη την Μίλαν, να μοιάζει εκτός κλίματος σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι που δίνει τίτλο.

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Πιόλι επιχείρησε ένα δυνατό ξεκίνημα με απώτερο σκοπό να μειώσει άμεσα, αλλά τα σουτ των Ντιάθ, Μπενασέρ και Λεάο κατέληξαν άουτ. Το γεγονός ότι η Μίλαν δεν βρήκε δίχτυα στο καλό της διάστημα, επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς η Ίντερ «έριξε» τον ρυθμό και διασφάλισε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Μάλιστα, στο 77’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, κάνοντας το 3-0 με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός έκανε εξαιρετική κίνηση, έβαλε πλάτη τον Τομόρι και με υπέροχο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου. 

Τα λεπτά που απέμειναν ήταν εντελώς διαδικαστικά, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να βρίσκει  το Σούπερ Καπ Ιταλίας στα «χέρια» της Ίντερ για έβδομη φορά στην ιστορία της.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (80' Ντεστ), Κιάερ (65' Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Μεσίας (65' Ορίγκι), Ντίαθ (64' Ντε Κετελάρε), Λεάο, Ζιρού (80' Ρέμπιτς)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονανά, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (84' Ντε Φράι), Νταρμιάν, Μπαρέλα (71' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (84' Ασλάνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (63' Γκόζενς), Τζέκο (71' Κορέα), Μαρτίνες

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0