Football Talk

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: «Δικέφαλο» προβάδισμα πρόκρισης με θύτες... Τόμας και Τάισον (video)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: «Δικέφαλο» προβάδισμα πρόκρισης με θύτες... Τόμας και Τάισον (video)

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικράτησε με σκορ 2-0 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ιδανικό ντεμπούτο για Τάισον που σκόραρε δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ενώ ο Μπράντον Τόμας είχε δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μετά από λάθος του Βαγιαννίδη.

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, χάρις σε γκολ των Μπράντον Τόμας και Τάισον στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο πρώτος «ξετύλιξε» το δώρο που του έκανε ο Βαγιαννίδης για το 1-0, ενώ ο δεύτερος χρειάστηκε μόνο δύο επαφές με την μπάλα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι για να σκοράρει. Έτσι, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το... πρώτο βήμα για να βρεθεί στην επόμενη φάση, με τη ρεβάνς της Λεωφόρου να ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα (25/1).

Επιφυλακτικές ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ ως το 20΄ να δείχνει περισσότερη διάθεση να απειλήσει, αλλά τον Παναθηναϊκό από εκείνο το σημείο κι έπειτα να έχει τη σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Ο Ζίβκοβιτς στο 10’ ανησύχησε τους «πράσινους» με το διαγώνιο σουτ του όμως να φεύγει άουτ, ενώ ο Σέρβος βρισκόταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή. Η «απάντηση» από τους φιλοξενούμενους στις ευκαιρίες ήρθε στο 21, όταν ο Τσέριν «τράνταξε» το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο Παλάσιος σε μία αντεπίθεση του «τριφυλλιού» από τα δεξιά προσπάθησε να βρει με σέντρα τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι σε «πρώτο χρόνο» απομάκρυναν. Ο Τσέριν ωστόσο ήταν εκεί για να πάρει το «ριμπάουντ» και δυνατό σουτ, χωρίς κοντρόλ, έφτασε κοντά στο γκολ.

Η φάση αυτή έδωσε θάρρος στους «πράσινους» που κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 26’ ο Κουρμπέλης δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής με κεφαλιά αφού δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Κουλιεράκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι μεμπτό, παρά τις διαμαρτυρίες των «πρασίνων» για πέναλτι.

Χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη στιγμή ως την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος και ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δυναμικό τρόπο. Στο 47’ ο Κωνσταντέλιας με ωραίο τακουνάκι, τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος είχε την άνεση να σουτάρει, αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα. Στα επόμενα λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενέτεινε την πίεσή του και έτσι προήλθε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Για να συμβεί αυτό βέβαια, χρειάστηκε ένα λάθος του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος πιέστηκε από τον Κωνσταντέλια και στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Λοντίγκιν, έδωσε... ασίστ στον Μπράντον Τόμας. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε με ανέλπιστο τρόπο σε θέση τετ-α-τετ και ανενόχλητος πλάσαρε για το 1-0 στο 52’.


Οι γηπεδούχοι απέκτησαν ψυχολογία μετά το προβάδισμα που πήραν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς οι «πράσινοι» να μπορούν να βρουν κάποια καλή ευκαιρία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τάισον στο 70’ και εκείνος στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα βρήκε δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα με ωραίο πλασέ νίκησε τον Λοντίγκιν στο 72’ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.


Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχει ένα γκολ που θα του αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης, όμως δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης σημειώθηκαν σημαντικές στιγμές και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πολύ κοντά στο 3-0 που θα τελειώνε την υπόθεση πρόκριση.

Στο 90+1' ο Πούχατς στην προσπάθειά του να διώξει την σέντρα του Τάισον, λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε με υπερένταση, στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78' Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (68' Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (68' Τάισον), Μπράντον (68΄Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (81' Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46' Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46' Βέρμπιτς), Παλάσιος (81' Κώτσιρας), Ιωαννίδης (70' Πούχατς).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0