Football Talk

Έρχονται διψήφιες καθυστερήσεις και ανακοινώσεις από τους διαιτητές για τις αποφάσεις του VAR!

Έρχονται διψήφιες καθυστερήσεις και ανακοινώσεις από τους διαιτητές για τις αποφάσεις του VAR!

Στην προσπάθειά της να βελτιώσει το ποδόσφαιρο, η IFAB αποφάσισε τη δοκιμή τόσο του έξτρα χρόνου όπως το έγινε στο Μουντιάλ του 2022, όσο και την ανακοίνωση από τους διαιτητές για τις αποφάσεις που παίρνονται!

Την Τετάρτη (18/1) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Wembley συνάντηση του IFAB με σκοπό να συζητηθούν και να αποφασισθούν διάφορες αλλαγές-τροποποιήσεις που θα μπορέσουν να βελτιώσουν το ποδόσφαιρο.

Μια ιδέα που υπήρχε αλλά απορρίφθηκε ήταν το «σταμάτα-ξεκίνα» του χρονομέτρου, κάθε φορά που διακόπτεται η ροή ενός αγώνα. Ο στόχος της FIFA εδώ και χρόνια είναι προφανής- να αυξηθεί ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού.

Έτσι, η απόφαση που πάρθηκε είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί. Οι αρμόδιοι φορείς θα δώσουν εντολή στις διοργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μουντιάλ του 2022. Με λίγα λόγια δηλαδή, οι διαιτητές αναμένεται να δίνουν αρκετά μεγαλύτερο χρόνο καθυστερήσεων -και στα δύο ημίχρονα-, ενδεχομένως και διψήφιας τιμής, ώστε να μην χάνεται τόσος καθαρός χρόνος δράσης!

Μια καινοτομία που «προκρίθηκε» στο meeting κορυφής είναι η ανακοίνωση, από τους διαιτητές, για τις αποφάσεις που παίρνονται και σχετίζονται με το VAR. Αρκετές φορές στα γήπεδα οι φίλαθλοι δεν αντιλαμβάνονται για ποιον ακριβώς λόγο ελέγχεται μια φάση. Από εδώ και στο εξής, οι διαιτητές μέσω ενός μικροφώνου θα ανακοινώνουν στο κοινό τον λόγο που γίνεται "check"!

Αυτή η νέα προσθήκη θα δοκιμαστεί αρχικά στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έπειτα θα αποφασισθεί οριστικά αν θα προστεθεί και στις υπόλοιπες διοργανώσεις!

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0