Football Talk

AEK - Πανσερραϊκός 3-0: Μισή ώρα ήταν αρκετή για να «καθαρίσει» την πρόκριση (video)

AEK - Πανσερραϊκός 3-0: Μισή ώρα ήταν αρκετή για να «καθαρίσει» την πρόκριση (video)

Η ΑΕΚ αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον μαχητικό Πανσερραϊκό, κατάφερε στη συνέχεια να κάμψει την αντίστασή του και να επικρατήσει με 3-0, παίρνοντας παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξε ο αξιόμαχος Πανσερραϊκός κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena. Η Ένωση ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, έκαμψε την αντίσταση των Σερραίων και επικράτησε εύκολα με 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι «κιτρινόμαυροι» όπως ήταν φυσικό είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να κοιτάζουν πρωτίστως τα μετόπισθεν και έπειτα το πως θα απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 22' με μία εξαιρετική κομπίνα, με τον Φερνάντες να σερβίρει στο ύψος του πέναλτι και τον Τζαβέλλα να πιάνει το σουτ όμως να μη βρίσκει στόχο, σε μία αρκετά δουλεμένη φάση.

Στο 28’ Φαν Βέερτ και Φερνάντες θα συνδυαστούν όμορφα, όμως το σουτ του δεύτερου δεν ήταν επιτυχημένο, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν και αυτή για την Ένωση. Στο 40ο λεπτό ο αρκετά δραστήριος Φερνάντες θα δώσει στον Μάνταλο, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Έλληνα άσου.

Ο Αλμέιδα βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να διασπάσει εύκολα την πολυπρόσωπη άμυνα του Πανσερραϊκού ελέω και των πολλών αλλαγών στην αρχική ενδεκάδα, επιστράτευσε τους βασικούς, ωστόσο λίγο πριν τις κάνει, ο Μάνταλος έβγαλε τα… κάστανα από την φωτιά!

Στο 55’ ο Πινέδα έκανε το σουτ, ο Γιαννίκογλου απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, όμως ο Μάνταλος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντινή απόσταση, ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Πανσερραϊκού.

Με την είσοδο των Λιβάι, Αραούχο, Γιόνσον και Άμραμπατ, όπως ήταν φυσικό η πίεση των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο έντονη και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 67’ ο Αραούχο επιχείρησε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, με τον Χατζισαφί να τη στρώνει στον Γκαρσία και εκείνος από κοντά έγραψε το 2-0 της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ στη συνέχεια έψαξε και τρίτο τέρμα και έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει με τον Ρότα στο 80ο λεπτό. Ύστερα από λάθος διώξιμο των αντιπάλων, ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά στην κίνηση. Ότι δεν κατάφερε όμως ο Ρότα, το έκανε στο 89΄ ο Πινέδα! Ο Λιβάι μπήκε  στην περιοχή από δεξιά, έστρωσε στον Πινέδα στο ύψος του πέναλτι, με τον Μεξικανό να κάνει με δυνατό σουτ το τελικό  3-0!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια (68' Ρότα), Φράνσον (61' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61' Αραούχο), Φερνάντες (61' Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56' Λιβάι Γκαρσία)

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (61' Λυμπεράκης), Ροντρίγκεζ (66' Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77' Αλί Μπαμπά), Κανίς (61' Σοφιανός), Κατσαντώνης (66' Μπαΐροβιτς)




www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0