Football Talk

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2: «Διπλό» και προβάδισμα πρόκρισης, με Τζανδάρη και Τσιλούλη! (video)

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2: «Διπλό» και προβάδισμα πρόκρισης, με Τζανδάρη και Τσιλούλη! (video)

Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου «πάλεψε» με όλες του τις δυνάμεις, αλλά η Λαμία με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα της, κατάφερε να νικήσει με 2-1 και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.  

Η Λαμία αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου, επικράτησε με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας  και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Αθανάσιος Διάκος». Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Τζανδάρης και Τσιλούλης, ενώ για τον Απόλλωνα ο Ελέζι πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στον θεσμό.

Η αναμέτρηση άρχισε με το πρώτο δεκάλεπτο να κινείται σε χαμηλό τέμπο και τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην τακτική, προφυλάσσοντας τα μετόπισθεν. Το πρώτο σουτ άνηκε στη Λαμία με τον Ντε Βισέντι στο 18’, άλλα δεν απείλησε στο ελάχιστο την εστία του Κουτζαβασίλη.

Στο 23’ συνέβη η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, όταν ο Γιάννης Κουτζαβασίλης επιχείρησε το σουτ για τον Απόλλωνα, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε διώχνοντας τον κίνδυνο.

Η Λαμία στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και στο 28’ «άνοιξε» το σκορ. Ο Φάνης Τζανδάρης βρήκε χώρο και με ένα δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «διπλασιάσει» τα τέρματα της , όταν ο Γιακουμάκης βγήκε απέναντι στον Κουτζαβασίλη μετά από κάθετη πάσα του Ντε Βινσέντι, πλάσαρε αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ των γηπεδούχων.

 

Εν τέλει, παρά την ανωτερότητα της Λαμίας σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, ο Απόλλωνας έδειξε την μαχητικότητα του και ισοφάρισε. Ο Γκέκας έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ελέζι να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να την σπρώχνει στα δίχτυα για να φέρει ισορροπία στο ματς.

 

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλωνας Παραλιμνίου πλησίασε στο δεύτερο γκολ μέσα από συνεργασία των Γεωργιάδη και Γκέκα, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να στέκεται τυχερή που δεν έγινε η ανατροπή.

 

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 78’ με την Λαμία να βρίσκει «δίχτυα» και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Βασιλαντωνόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του στη μεγάλη περιοχή από τον Τσομαχασβίλι και ο Τσιλούλης εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα, για το 2-1.

 

Μετά το δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ρυθμό και δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό που θα κρίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης):  Φώτης Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Γιάννης Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (90' Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (76' Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69' Πέτρου), Γκέκας

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν (59' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59' Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73' Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (59' Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69' Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0