Football Talk

Τσιμίκας - Ανταμά, σημειώσατε… άσο, ξανά!

Τσιμίκας - Ανταμά, σημειώσατε… άσο, ξανά!

Ο Κώστας Τσιμίκας αντιμετώπισε τον Ανταμά Τραορέ για πρώτη φορά από τη μέρα που ο Έλληνας αριστερός μπακ τον… έσβησε ως παίκτης του Ολυμπιακού, στο Γιουρόπα Λιγκ, τη σεζόν 2019-20.

Το… φαινόμενο Ανταμά Τραορέ έγινε γνωστό στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό τη σεζόν 2019-20, όπου πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με την Γουλβς.

Ο Τραορέ έγινε κυρίως γνωστός από τα δύο γκολ που είχε σκοράρει απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, στη νίκη των «λύκων» με 0-2 μέσα στο «Έτιχαντ», στις 6 Οκτωβρίου του 2019.

Αργότερα στη σεζόν, ο Ολυμπιακός του Κώστα Τσιμίκα, μετά το… θαύμα με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, αντιμετώπισε τη Γουλβς στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Στην Αγγλία γινόταν πολλή κουβέντα για το αν θα καταφέρει ο Τσιμίκας να φέρει εις πέρας μια ειδική αποστολή.

Ποια ήταν αυτή; Να μαρκάρει το «θηρίο» Ανταμά Τραορέ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όμως ο Έλληνας διεθνής τα κατάφερε μια χαρά.

bdgxdgsg.jpg

Με την εμφάνισή του απέναντι στη Γουλβς ο 23χρονος τότε Τσιμίκας όχι μόνο απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τον αγγλικό Τύπο, αλλά ουσιαστικά «τράβηξε» πάνω του το βλέμμα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος το καλοκαίρι τον πήρε στο δικό του… λιμάνι.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και, παρόλο που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα, μία ο δανεισμός του Τραορέ στην Μπαρτσελόνα, μία η συνύπαρξη με τον -παγκόσμιας κλάσης- Ρόμπερτσον στην ίδια ομάδα, οι δυο τους δεν είχαν βρεθεί ξανά ως αντίπαλοι.

Αυτό όμως μέχρι την Τρίτη 17/01. Λίβερπουλ και Γουλβς αναμετρήθηκαν στο Άνφιλντ για το FA Cup. Η ώρα τους είχε έρθει. Αμφότεροι ξεκίνησαν βασικοί στον αγώνα, με τους «κόκκινους» μάλιστα να βγαίνουν νικητές στο τέλος, χάρη σε ένα σπουδαίο γκολ του Χάρβεϊ Έλιοτ.

Ο Κώστας Τσιμίκας, στα 26 του πλέον, εμφανώς δυνατότερος και έχοντας προσθέσει περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του, κέρδισε ξανά τον Ανταμά Τραορέ. Δεν επέτρεψε στον Ισπανό να γίνει καθοριστικός στο παιχνίδι της Γουλβς και αυτή τη φορά συνδύασε την προσωπική του νίκη, με νίκη της ομάδας του.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0