Football Talk

FA Cup: Πρόκριση με... γκολάρα του Έλιοτ για τη Λίβερπουλ - Απέκλεισε στην παράταση η Μπρίστολ Σίτι τη Σουόνσι!

FA Cup: Πρόκριση με... γκολάρα του Έλιοτ για τη Λίβερπουλ - Απέκλεισε στην παράταση η Μπρίστολ Σίτι τη Σουόνσι!

Μπορεί να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στη «μαχητική» Γουλβς, όμως ο στόχος επετεύχθη για την… κυνική Λίβερπουλ, που βρήκε ένα τρομερό γκολ με τον Έλιοτ από νωρίς, το υπερασπίστηκε μέχρι τέλους και πήρε την πρόκρισή της για την επόμενη φάση του FA Cup (4ος γύρος), με το τελικό 1-0 στο «Μολινό»!

Μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, το ζητούμενο για τη Λίβερπουλ ήταν να καταφέρει να πάρει την πρόκρισή της απέναντι στη Γουλβς στο «Μολινό», μετά το 2-2 του πρώτου ματς, και από την στιγμή που ο στόχος επετεύχθη, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν πρώτοι, καταγράφοντας τελική προσπάθεια και με τον Κώστα Τσιμίκα στο 10ο λεπτό, αλλά ένα τρίλεπτο αργότερα, βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν.

Ο Έλιοτ είχε απίθανη έμπνευση στο 13’, «κρέμασε» τον Ζοσέ Σα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, στο πρώτο του εκτός έδρας γκολ στο FA Cup!

Από εκεί και πέρα, το πρώτο μέρος κύλησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, μιας και οι «λύκοι» δεν την απείλησαν, αλλά στην επανάληψη, το σύνολο του Λοπετέγκι ήταν ανώτερο και οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Ο Ποντένσε και ο Χιμένες ήταν δραστήριοι, ο Αντάμα Τραορέ δυσκολεύτηκε πολύ με τον Έλληνα μπακ μπροστά του, ενώ μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ κατέγραψε ο Ρούμπεν Νέβες στο 70’, με τον Κέλεχερ να παραχωρεί κόρνερ, αλλά να τον διαιτητή να μην διακρίνει την επαφή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», αλλά η Λίβερπουλ άντεξε. Αρχικά, απείλησε η ίδια με τον Τζόουνς στο 89’, λίγα λεπτά μετά την κεφαλιά του Χιμένες που πέρασε λίγο έξω, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 91’, όταν ο Νούνιες σημάδεψε τον… γκολκίπερ της Λίβερπουλ, για να διατηρηθεί το 1-0 μέχρι τέλους!

Από εκεί και πέρα, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, μεγάλη πρόκριση κατάφερε να πανηγυρίσει με ανατροπή η Λούτον στην έδρα της Γουίγκαν, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 47ο λεπτό του δευτέρου μέρους, αλλά να βλέπουν το τελικό 2-1 κατά τους να διαμορφώνεται στο… 98’!

Ο Αντεμπάγιο «λύτρωσε» τη Λούτον, που ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και εν τέλει συνεχίζει στον 4ο γύρο του FA Cup!

Την ίδια ώρα, μία ακόμη ανατροπή σημειώθηκε στην συνάντηση της Φόρεστ Γκριν με τη Μπέρμιγχαμ, με τους φιλοξενούμενους να περνούν στους «64», με το ίδιο σκορ (1-2). Γύρισαν το ματς, σε διάστημα 16 λεπτών και απέφυγαν ένα «κάζο», που θα έκανε την εμφάνισή του σε περίπτωση διαφορετικής εξέλιξης.

Στο ματς που ολοκληρώθηκε χρονικά τελευταίο, μιας και ξεκίνησε ένα τέταρτο αργότερα, η Τσέστερφιλντ της 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν μπορούσε να προβάλλει αντίσταση στη Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα με 4-0, πανηγυρίζοντας την 5η τους νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Τέλος, στο μοναδικό ματς που οδηγήθηκε στην παράταση, σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Μπρίστολ Σίτι επί της Σουόνσι με 2-1! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν απέναντι στους Ουαλούς, οι δεύτεροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφεραν, από μία ομάδα που βρίσκεται έξι θέσεις κάτω από αυτούς στην Championship.

Ο 20χρονος Μπελ έδωσε την πρόκριση στη Μπρίστολ με το γκολ του στο 112’ και κάπως έτσι, η Σουόνσι, που πρόπερσι αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από τη Μάντσεστερ Σίτι, φέτος δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτόν, εξαιτίας ενός … παιδιού, που τότε έκλεινε τα 18 του χρόνια!


Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων του
FA Cup:

Γουίγκαν – Λούτον 1-2 (47’ Άασγκααρντ – 50’ Γουντντρο, 98’ Αντεμπάγιο)

Γουλβς – Λίβερπουλ 0-1 (13’ Έλιοτ)

Σουόνσι – Μπρίστολ Σίτι 1-2 (73’ Κούπερ – 62΄ Σάικς, 112' Μπελ)

Φόρεστ Γκριν – Μπέρμιγχαμ 1-2 (8’ Στίβενσον – 49’ Γιούτκιεβιτς, 65’ Λονγκ)

Γουέστ Μπρομ – Τσέστερφιλντ 4-0 (23' Σμιθ, 48΄ Ρόγκιτς, 54' Λίβερμορ, 91' Μάλκολμ)


Δημήτρης Μανάκος


www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0