Football Talk

Παναθηναϊκός: Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην… επαρχία! (video)

Παναθηναϊκός: Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην… επαρχία! (video)

Έπειτα από 18 στροφές και την απόδραση από τα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός σέρνει το… χορό και το γεγονός αυτό οφείλεται στη χαοτική διαφορά συγκομιδής βαθμών στην επαρχία, η οποία είναι ιδιαίτερα φιλόξενη για εκείνον τη φετινή σεζόν!

Η κατάκτηση της κορυφής σε ένα πρωτάθλημα είναι σαν την στέψη του αυτοκράτορα/βασιλιά κατά το Μεσαίωνα. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο και όχι σπριντ, όπου όλα μετράνε, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια και που συνήθως δεν αρκεί να κερδίσεις μονάχα το μεγάλο σου αντίπαλο αλλά χρειάζεται να εξουδετερώσεις και τους «μικρούς». Εκείνους που δεν μπορούν να αποτελέσουν άμεσο κίνδυνο, διότι δεν υπάρχουν οι ίδιοι στόχοι αλλά η φθορά από εκείνους μπορεί να αποβεί μοιραία. Και τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως την περασμένη σεζόν αποτελούσε και το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Μετά το πέρας λοιπόν της 18ης Αγωνιστικής, οι «πράσινοι» διατήρησαν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του +4 από τους διώκτες τους, μετά την απόδραση από την Ήπειρο (1-0 τον ΠΑΣ) και εξακολουθούν να φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Και αυτό το έχουν κατορθώσει εν πολλοίς από τα αποτελέσματα τους στην επαρχία, εκεί που διατηρούν το απόλυτο (6/6).

Η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε με το διπλό σε κάθε εξόρμηση που επιχείρησε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεχόμενη μάλιστα μονάχα ένα γκολ και αυτό στην πιο ευρεία νίκη της. Γεγονός που έχει αποφέρει στην ομάδα όλους τους βαθμούς που διεκδίκησε (18 στο σύνολο). Η μοναδική πόλη που μένει στο «τριφύλλι» να… αλώσει είναι η Τρίπολη την μεθεπόμενη αγωνιστική (29/1) για να καταγράψει το απόλυτο, στην μάχη για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στην επαρχία για την τρέχουσα σεζόν:

  • ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 (2η Αγωνιστική)
  • Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (8η Αγωνιστική)
  • Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5 (10η Αγωνιστική)
  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1 (12η Αγωνιστική)
  • Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1 (16η Αγωνιστική)
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1 (18η Αγωνιστική)

Αυτό που φέτος βέβαια αποτελεί την δύναμη του, την περασμένη χρονιά ήταν η… πληγή του. Οι «πράσινοι», στις έξι περσινές εξορμήσεις τους στην ύπαιθρο, έχασαν τις πέντε από αυτές (νίκησαν μόνο στη Λαμία) και συγκέντρωσαν μόνο 3 από τους 18 βαθμούς που διεκδίκησαν. Αν δηλαδή έδειχναν την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα με αυτήν την τρέχουσας σεζόν, θα τελείωναν την κανονική διάρκεια με 57 βαθμούς και συνεπώς στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στοιχείο που δείχνει τη χαοτική διαφορά με την περσινή ομάδα και την αντίληψη πρωταθλητισμού που πνέει πλέον στην Παιανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στην επαρχία για την χρονιά 2021-22:

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0 (2η Αγωνιστική)
  • Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1 (7η Αγωνιστική)
  • Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3 (10η Αγωνιστική)
  • Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1 (17η Αγωνιστική)
  • ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2 (21η Αγωνιστική)
  • Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0 (24η Αγωνιστική)

santses-panathinaikos-apogoiteusi.webp



Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η «πράσινη» επέλαση και η μεταμόρφωση του «τριφυλλιού» τη φετινή περίοδο προκύπτει σε μεγάλο βαθμό και από τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τις εξορμήσεις του. Ο Παναθηναϊκός αισθάνεται… άνετα στην επαρχία και τα θετικά αποτελέσματά που έχει σε αυτήν, κάνουν τη διαφορά.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0