Football Talk

Ιωνικός – Βόλος 0-1: Σπουδαίο «διπλό» με Οζέγκοβιτς και πεντάδα για τους Βολιώτες! (video)

Ιωνικός – Βόλος 0-1: Σπουδαίο «διπλό» με Οζέγκοβιτς και πεντάδα για τους Βολιώτες! (video)

Ο Βόλος με εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού για την 18η αγωνιστική της Super League και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος με 29 βαθμούς, αφήνοντας στην 6η θέση τον Άρη.

Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι οι δύο ομάδες θα «μοιραζόντουσαν» το βαθμό της ισοπαλίας, ένα χέρι του Τσιγκρίνσκι εντός περιοχής, έδωσε την δυνατότητα στον Οζέγκοβιτς να εκτελέσει και να ευστοχήσει στις καθυστερήσεις από τα 11 βήματα, δίνοντας τη νίκη με 1-0 στον Βόλο επί του Ιωνικού για την 18η αγωνιστική της Super League. Έτσι, το σύνολο του Κώστα Μπράτσου «έπιασε» πεντάδα, αφήνοντας στην 6η θέση τον Άρη, ενώ η ομάδα της Νίκαιας παρέμεινε στη τελευταία θέση της βαθμολογίας με οχτώ βαθμούς.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση άρχισε με την πρώτη τελική να ανήκει στην ομάδα του Ιωνικού, αφού στο 5’ ο Γούλερι έκανε γλυκιά σέντρα, ο Μάντζης έκανε την κεφαλιά υπό πίεση, αλλά ο Κλέιμαν ήταν στη θέση του και μπλόκαρε την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα είχαμε μια πολύ σκληρή μονομαχία ανάμεσα στους Σάκιτς και Ντέλετιτς. Ο παίκτης του Ιωνικού ύψωσε το πόδι του και στο κατέβασμα κλώτσησε άσχημα τον Ντέλετιτς στο κεφάλι. Ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα, η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο Σιδηρόπουλος συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

 

Γενικότερα στο παιχνίδι, τα πρώτα λεπτά εμπεριείχαν πολλές σκληρές μονομαχίες, με τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν ξεκάθαρο στόχο την ασφάλεια των μετόπισθεν.

Στο 14’ το σύνολο του Δημήτρη Σπανού, απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα, άλλα ο Κλέιμαν μπλόκαρε εύκολα. Στο 32’ ο Ιωνικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν ο Γούλερι έβαλε ωραία το κορμί του και απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το σουτ και ο Κλέιμαν τον σταμάτησε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λοβέρα δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου ήταν εκεί χωρίς να δυσκολευτεί.

Το πρώτο 45λεπτο δεν επιφύλασσε κάποια άλλη μεγάλη στιγμή, με τους γηπεδούχους να έχουν τις ευκαιρίες αλλά να αδυνατούν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

2ο ημίχρονο

Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους άνηκε στον Ιωνικό. Στο 51’ ο Ρομαό αφού απέφυγε με ωραία προσποίηση τον αντίπαλο του, έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πήγε μακριά από την εστία.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 56’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξουν» το σκορ. Ο Λοβέρα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ισπανός μέσος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Σόουζα δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι να τη σπρώξει προς την εστία.

Στο 67’ ο Βόλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό στον Μπαριέντος αλλά μετά από εξέταση του VAR ο διαιτητής, Περράκης πήρε πίσω την απόφαση του, αφού ο αρχηγός του Βόλου προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι και προσωρινά το πέτυχε, καθώς στη συνέχεια δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

 

Στην επόμενη στιγμή, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Πίρινεν αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 73’ ο  Βαλεριάνος έκανε ένα φαρμακερό συρτό γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο, Μάντζης δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα.

 

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού  ο Ιωνικός πίεσε για να βρει το «χρυσό» γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 87’, όταν ο Ελευθεριάδης επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Κλέιμαν να διώχνει δύσκολα.

Εν τέλει, στο τέλος ο Βόλος βρήκε την ευκαιρία του αφού στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιγκρίνσκι βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Περράκης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Οζέγκοβιτς με δυνατή εκτέλεση «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό, δίνοντας τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

 

Η φάση του αγώνα

Δεν μπορούσε να είναι κάποια άλλη από αυτή στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.  Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδειξε τη άσπρη  βούλα και ο Οζέγκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση, έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

O MVP

Παρότι ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για τον Βόλο, η θέση του πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού ανήκει στον Μπόρις Κλέιμαν που κράτησε «όρθια» την ομάδα του με επτά αποκρούσεις και ήταν πάντοτε «παρών» στις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Ιωνικού.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σεμπά, Ρομαό (92΄Καμπράλ), Γούλερι (80΄Ελευθεριάδης), Κάνιας, Λοβέρα (58΄Φαντιγκά), Μάντζης.

Βόλος (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεθκίδα (81΄Καρτάλης), Τσιρίνος (74΄Κούτσιας), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (93΄ Σιέλης).

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0