Football Talk

Ένα και να... καίει για τον Παναθηναϊκό – Μπροστά στα μάτια τους και φοβούνται να σφυρίξουν!

Ένα και να... καίει για τον Παναθηναϊκό – Μπροστά στα μάτια τους και φοβούνται να σφυρίξουν!

Τρίποντο στα Γιάννενα για τον Παναθηναϊκό, με τον Αντράζ Σπόραρ να αναλαμβάνει την… καυτή πατάτα στο 90+6 και τον Δημήτρη Κουρμπέλη να το κερδίζει με αυτοθυσία. Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, με τον Τσαγκαράκη να… φοβάται τη σφυρίχτρα του!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ένα ακόμη τρίποντο για τον Παναθηναϊκό και πάρα πολύ σημαντικό μάλιστα! Όλοι ξέρουμε πως ένα γκολ στο 90’ είναι πολύ πιο γλυκό για αυτόν που το πετυχαίνει και ακόμη πιο επίπονο για αυτόν που το δέχεται. Οι «πράσινοι» δεν είναι το πρώτο, δεν είναι το δεύτερο, αλλά ούτε το τρίτο (!), είναι το τέταρτο παιχνίδι στο οποίο βρίσκουν γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού! Μετά από τον Άρη, τον Ολυμπιακό και ΟΦΗ, σειρά πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Αντράζ Σπόραρ είναι απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτές τις αναμετρήσεις, καθώς είναι ο σκόρερ στα 3 από τα 4 παιχνίδια. Την δόξα όμως, την μοιράζεται με τον Φώτη Ιωαννίδη, αφού ο Έλληνας φορ έχει κερδίσει το πέναλτι με τον Ολυμπιακό και έχει σκοράρει το γκολ με τον ΟΦΗ.

Η βελτίωση του Κουρμπέλη και... ένα που καίει

Η είδηση πριν τη σέντρα ήταν η παρουσία των Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη στην αρχική ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο έχει πραγματοποιήσει ίσως ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) ημίχρονο που έχει δώσει, με ένταση, οξυδέρκεια και πολύ πίεση! Σίγουρα πάντως ήταν το καλύτερο ημίχρονο του δεύτερου γύρου. Ξεκίνησε τον αγώνα με σπασμένα τα φρένα θέλοντας να αποδείξει πως όλη αυτή η… λάσπη που δέχεται από τους συνδιεκδικητές του. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής (75-25) και 10 τελικές προσπάθειες, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να βρίσκεται σε εκπληκτικό βράδυ.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού τα πράγματα παρέμειναν στα ίδια πλαίσια, με την διαφορά πως είχε χαθεί η νηφαλιότητα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε μια περιοχή όπου ειναι γεμάτη με αντίπαλους θα ήταν κουτό να ψάξεις γεμίσματα. Ήταν πολύ δύσκολο, έως και αδύνατον να πάρει κάτι από αυτό ο Παναθηναϊκός και προσπάθησε με πλαγιοκοπήσεις. Οι παίκτες που διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν την διαφορά τα τελευταία λεπτά ήταν ο Μπερνάρντ και ο Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν και αυτός που τελικά βρέθηκε στην επίμαχη στιγμή του πέναλτι, διάβασε πολύ σωστά την φάση και κέρδισε τον Μορέιρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπόραρ και χάρισε ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο στους «πράσινους». Ένα και να καίει! Την συγκεκριμένη νίκη την κάνει πιο… μεγάλη το γεγονός πως από την συγκεκριμένοι έδρα ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμό και η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Γιοβάνοβιτς για την επιλογή του, αφού ο νεαρός φουλ μπακ ήταν πολύ δραστήριος τόσο ανασταλτικά, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, είχε και αυτός πολύ καλή παρουσία. Ο Έλληνας μέσος, το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν ο… καλός του εαυτός, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι είναι όλο και καλύτερος. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε πολύ σωστές τοποθετήσεις ανασταλτικά και στο Κυριακάτικο με τον ΠΑΣ (15/1) παιχνίδι σημείωσε και επιθετική βελτίωση.

5780491_1.jpg

Μπροστά τους και... φοβούνται τη σφυρίχτρα!

Το στενάχωρο της αναμέτρησης για άλλη μια αναμέτρηση ήταν το κομμάτι της διαιτησίας. Ενώ η φάση με το πέναλτι στον Κουρμπέλη έχει γίνει μπροστά στα μάτια του, ο Τσαγκαράκης φοβήθηκε να πάρει πάνω του, αυτό που όλοι είδαν και χρειάστηκε η χρήση του VAR. Είναι η πέμπτη φορά που χρειάζεται να επέμβει το VAR για να αλλάξει απόφαση διαιτητή και αυτό από μόνο του είναι θλιβερό.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα έγινε αρχή με δύο φάσεις, μια με το… μπουκέτο του Κοτάρσκι στον Σπόραρ και προς το τέλος της αναμέτρησης το πέναλτι εις βάρος του Μάγκνουσον. Τρίτη φορά χρειάστηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο με το πέναλτι στον Αϊτόρ και τέταρτη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στους Αμπελόκηπους. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση!

Η συνέχεια είναι δύσκολη και έπονται τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για κύπελλο και πρωτάθλημα μέσα σε σχεδόν μια εβδομάδα. Τα κεφάλια μέσα, κρατάμε την καλή εμφάνιση, τους τρεις βαθμούς και το πρωτάθλημα τελειώνει το Μάιο!

5780473_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0