Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Στο 90+5' κράτησε... άθικτο το +4!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Στο 90+5' κράτησε... άθικτο το +4!
Ο Σπόραρ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα στο 90+3' από την «άσπρη βούλα», χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό (15/01, 1-0) που τον διατήρησε στο +4 από τη δεύτερη στη Super League, ΑΕΚ.
Φινάλε ακατάλληλο για... καρδιακούς στα Ιωάννινα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τον τρόπο να αποδράσει από την Ήπειρο με το «τρίποντο»! Ο Τσιντώτας «κατέβασε ρολά», αλλά ο Σπόραρ τον «νίκησε» από την «άσπρη βούλα» στο 90+5', για να χαρίσει τη νίκη στο «τριφύλλι κόντρα στον ΠΑΣ (15/01, 1-0).

Κάπως έτσι, η απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα της Super League, AEK, παρέμεινε, και παράλληλα, δόθηκε «τέλος» στην κακή παράδοση του «τριφυλλιού» στους Ζωσιμάδες, αφού είχε να κερδίσει στη συγκεκριμένη έδρα από το 2016!


1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει απειλητικός με το... καλημέρα. Ο Χουάνκαρ επιχείρησε ένα σουτ μόλις στο 1ο λεπτό, ενώ ο Βέρμπιτς ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 4ο λεπτό.

Ο επιθετικός «μονόλογος» των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο 29ο λεπτό, σημείωσαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσιντώντα να λέει ξανά «όχι», αυτήν τη φορά στο Βαγιαννίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χουάνκαρ απείλησε για δεύτερη φορά στο πρώτο ημίχρονο, όμως, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, δίχως να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Τσιντώτας βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά. Κάτι που επιβεβαίωσε τόσο στο 51', αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Ιωαννίδη, όσο και στο 59', όταν απομάκρυνε σε κόρνερ το επικίνδυνο «γύρισμα» του Χουάνκαρ.

Ο Τσιντώντας κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα και στο 63ο λεπτό, κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρώτη του, αλλά πραγματικά τεράστια, ευκαιρία, να σκοράρει.

Ο Σένκεφελντ γλίστρησε εντός μικρής περιοχής, ο Μπάλαν έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, σπαταλώντας μία μοναδική ευκαιρία!

Το παιχνίδι έδειχνε να «οδεύει» αθόρυβα, ώστε να λήξει χωρίς σκορ, όμως ο Μορέιρα ανέτρεψε τον Κουρμπέλη εντός περιοχής, δευτερόλεπτα πριν λήξει το ματς. Μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών», ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση, «νίκησε» τον Τσιντώτα και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στον Παναθηναϊκό!

Ο MVP

Αν παρέμενε το 0-0, θα ήταν ο εξαιρετικός Παναγιώτης Τσιντώτας. Ο Σπόραρ, όμως, έκρινε την αναμέτρηση και το βραβείο πηγαίνει δικαιωματικά σε αυτόν.

Η φάση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστιες ευκαιρίες, αλλά αυτή του Μπάλαν στο 63ο λεπτό, ήταν πραγματικά απίστευτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπάλαν, Μορέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Πέρεθ (71’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0