Football Talk

Η ΑΕΚ «επέστρεψε» από τη διακοπή, πιο κυνική και αγριεμένη! (video)

Η ΑΕΚ «επέστρεψε» από τη διακοπή, πιο κυνική και αγριεμένη! (video)

Στο ερώτημα «αν η διακοπή λόγω Μουντιάλ θα της έκοβε την ορμή», η ΑΕΚ απάντησε με γκολ!

Σχετικά Άρθρα
Άπαντες γνώριζαν πως η σεζόν 2022/23 είναι ιδιαίτερη. Η διακοπή ενός μήνα, λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν «ευχή», για όσες ομάδες ήθελαν να βρουν τα «πατήματά» τους, και «κατάρα», για όσες ελλόχευε ο κίνδυνος, να χάσουν τον αγωνιστικό ρυθμό τους. Η «ανάγνωση» στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι διπλή.

Από τη μία, στα μέσα Νοεμβρίου ήταν μόλις τέσσερις μήνες (επισήμως) στα «χέρια» του Ματίας Αλμέιδα. Από την άλλη, ήταν τόσο πειστική η εικόνα της εντός αγωνιστικού χώρου, που υπήρξε φόβος μήπως χάσει το υπέρ της momentum. Εν τέλει, όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως επέστρεψε πιο κυνική και αγριεμένη από το πρώτο μισό της Super League!

aek-2023_1.jpg

Σε αυτές τις πέντες πρώτες αγωνιστικές, μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ στο Κατάρ, η ΑΕΚ φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Βόλο (28/12, 4-0) και τον Παναιτωλικό (15/01, 4-1), με τρία τη Λαμία (21/12, 3-0), κέρδισε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (08/01, 1-0) και ηττήθηκε στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ με 2-1 (03/01). Παρά εκείνη την ήττα, όμως, όπου -κατά γενική ομολογία- είχε τις ευκαιρίες όχι μόνο για να την αποφύγει, αλλά και για να ανατρέψει το σκορ, το πρόσημο στο σκοράρισμα είναι κάτι παραπάνω από θετικό!

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων της 13 φορές, δηλαδή σκοράρει 2,6 γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο. Απέναντι στους ίδιους αντιπάλους στο πρώτο μισό, είχε 7 γκολ υπέρ, ενώ γενικότερα στο πρώτο μισό της φετινής Super League, είχε σκοράρει 23 γκολ σε 13 ματς, δηλαδή ο μέσος όρος των γκολ της ανά ματς, ήταν στο 1,76.

 
Με λίγα λόγια, τα αποτελέσματα της μίνι-προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία είναι ήδη εμφανή. Δεν έκανε απλώς διατήρηση όσων «έχτισε» στον πρώτο γύρο, αλλά δούλεψε για να παρουσιάσει μία βελτιωμένη εκδοχή της, κάτι που φαίνεται πως πετυχαίνει, ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές.

Και αν αναλογιστεί κανείς, πως το πράττει χωρίς τους Γκατσίνοβιτς-Ελίασον, που είχαν άμεση συμμετοχή (γκολ ή ασίστ) στα 10 από τα 23 γκολ του πρώτου γύρου, οι αριθμοί της αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0