Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0: Σημαντικός βαθμός για τους Βοιωτούς - (Χ)άνουν έδαφος οι Αρκάδες!

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0: Σημαντικός βαθμός για τους Βοιωτούς - (Χ)άνουν έδαφος οι Αρκάδες!
Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας και με μπόλικη σκοπιμότητα, ο Λεβαδειακός... τσίμπησε ένα σημαντικό βαθμό στην Τρίπολη στη μάχη που δίνει για την αποφυσή του υποβιβασμού. Έμειναν από νωρίς με 10 ο Αστέρας, λόγω κόκκινης του Ριέρα, εξέλιξη που επηρέασε την ομάδα του Άκη Μάντζιου.
Σε ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα, Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός έμειναν στο απόλυτο μηδέν (0-0), αποτέλσμα που μόνο χαρούμενους δεν αφήνει τους γηπεδούχους. Με 10 πάικτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, λόγω κόκκινης του Ριέρα από το 24' (με δύο κίτρινες), δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο αριθμητικό τους πλεονέκτημα οι Βοιωτοί, οι οποίοι παρόλα αυτά κέρδισαν έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για να μείνουν στην κατηγορία.
1o Ημίχρονο
Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε την υπερχοχή και προσπαθούσε να δημιουρήσει τις προυποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Παρόλα αυτά εκείνος που έφτασε πρώτος πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Λεβαδειακός καθώς στο 10', ο Παπαδόπουλος παραλίγο να κάνει ένα ολέθριο λάθος, απομακρύνοντας άτσαλα, όμως ο Δούμτσιος δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και τελικώς ο γκολκίπερ των Αρκάδων μπλόκαρε.

Στο 19' Αστέρας απείλησε με τον Κρέσπι, από σέντρα του Άλβαρες, όμως το σουτ του στην κίνηση απομακρύνθηκε από τον Στογιάνοβιτς. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή που άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς και εν πολλοίς καθόρισε και την εξέλιξή του. Ο Ριέρα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτή για ανόητο λόγο (είχε δεχθεί την πρώτη ένα λεπτό νωρίτερα), με τον κύριο Παπαδόπουλο να τον αποβάλει καθώς θεώρησε ότι εμπόδισε την εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο, απλώνοντας το πόδι του.

Στο 34 το σουτ του κινητικού Δούμτσιου σταμάτησε στο σώμα του Καστάνιο ενώ στο 41' ο Κρέσπι δεν μπόρεσε να κεμεταλλευτεί την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιγκλέσιας, με το σουτ του Ισπανού να φεύγει ξυστά άουτ.

2ο Ημίχρονο
Με διάθεση να γίνει αυτός ο κυρίαρχος στο χορτάρι και να βρει ένα «χρυσο» γκολ, μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός. Με την άυρα του παίκτη παραπάνω, οι αθλητές του Βέλιτς ήταν πιο δραστήριοι με τα νεύρα όμως να κυριαρχούν εκατέρωθεν.

Ο Τόρο απειλούσε συχνά πυκνά την εστία των Αρκάδων, ωστόσο ο Παπαδόπουλος ήταν εκεί όσες φορές χρειάστηκε. Η είσοδος του Νταμπό έδωσε το κάτι παραπάνω στο Λεβαδειακό, όμως το συνεχές «ανακάτεμα της τράπουλας» δεν βοήθησε τις δύο ομάδες, οι οποίες έχασαν το ρυθμό τους και φυσιολογικά ήρθε ισόπαλο, χωρίς τέρματα, το ματς αυτό.

Ο MVP
Ο Μουνάφο ήταν υπερπολίτιμος για τον άξονα των γηπεδούχων και μετά την αποβολή του Ριέρα, πήρε ακόμα επρισσότερες ευθύνες στις πλάτες του. Έτρεχε ακατάπαυστα και ήταν ο κύριος λόγος που η αριθμητική υπεροχή δεν ήταν τόσο πολύ εμφανής.

Η Φάση του Αγώνα
Το 24΄και φυσικά η κόκκινη του Ριέρα, αφήνοντας με δέκα πάικτες τον Αστέρα από τόσο νωρίς

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Πίτσου, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας (85' Σανταφέ), Μουνάφο, Κρέσπι (60' Γκαρντάφσκι), Σίτο (85' Μπερτόγλιο), Ριέρα, Μπαράλες.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπάχανακ, Χαμόντ (46' Συμελίδης), Μεχία (80' Νταμπό), Μουτίνιο, Δούμτσιος, Λούα Λούα (60' Τορό)), Τζημόπουλος, Τσάπρας, Βρακάς (79' Νίκας), Παναγιώτου (46' Bήχος).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0