Football Talk

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Ένωση για... φίλημα, ισοπέδωσε τους Αγρινιώτες και έστειλε το «μήνυμα» προς όλους! (video)

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-1: Ένωση για... φίλημα, ισοπέδωσε τους Αγρινιώτες και έστειλε το «μήνυμα» προς όλους! (video)
Εντυπωσιακή, σαρωτική, απλά απολαυστική! Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική κόντρα στον Παναιτωλικό, επικράτησε με 4-1 παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έστειλε μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους της! Σε απόσταση αναπνοής (-1) βρίσκονται πλέον από τον Παναθηναϊκό οι «κιτρινόμαυροι»!
Χάρμα ιδέσθαι ήταν ή Ένωση κόντρα στον Παναιτωλικό! Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου και έφτασαν πολύ εύκολα στο τελικό 4-1! Στο -1 πλέον βρίσκεται η ΑΕΚ από τον πρώτο Παναθηναϊκό!

1ο Ημίχρονο

H Ένωση ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος χάνοντας πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει στο ημίχρονο με ένα μεγάλο σκορ. Μόλις στο 13’ ο Σέρχιο Αραούχο με ένα υπέροχο σουτ βρήκε ξανά δίχτυα έπειτα από καιρό και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!


Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει πολύ μετά το γκολ και στο 28’ ο Αραούχο και πάλι θα απειλήσει με μία φιλόδοξη προσπάθεια να νικήσει τον Ανέστη με ψαλιδάκι από τη γωνία της μικρής περιοχής, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Στο 35’ ήταν η στιγμή του Λιβάι Γκαρσία να χρηστεί σκόρερ! Ο άσος της ΑΕΚ, ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί, πήδηξε πιο ψηλά απ’όλους και ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Παναιτωλικού πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του!


Οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι θα τελειώσουν την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο ωστόσο ο Παναιτωλικός βρήκε την απάντηση και μάλιστα άμεσα. Στο 38’ ο Ρότα θα κάνει χέρι και ο Πέδρο με εύστοχη εκτέλεση θα μειώσει σε 2-1 για τους Αγρινιώτες.



Στη συνέχεια η ΑΕΚ ήταν σαρωτική χωρίς ωστόσο να βρει κάποιο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 41’ ο Πινέδα έσπασε στον Αραούχο, εκείνος στον Άμραμπατ, το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από τη ρίζα του δοκαριού, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πινέδα απείλησε δις τον Ανέστη αλλά ο Έλληνας πορτιέρο είπε και τις δύο φορές «όχι».

2ο Ημίχρονο

Ο μονόλογος της Ένωσης δεν σταμάτησε στο δεύτερο μέρος και μάλιστα οι φάσεις μετουσιώθηκαν αυτή τη φορά σε γκολ! Μόλις στο 51’, ο Πινέδα, μετά από σέντρα του Άμραμπατ από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 3-1!


Οι πανηγυρισμοί δεν πρόλαβαν να τελειώσουν και στο 55’ ο Άμραμπατ, σε μία εξαιρετική αντεπίθεση από τους «κιτρινόμαυρους», πήρε την μπάλα από τον Λιβάι και με διαγώνιο τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 μέσα σε απόλυτη αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του!

Ο Ματίας Αλμέιδα έχοντας εξασφαλίσει η ομάδα του την νίκη προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές και όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Στο 76' ο Ρότα έχασε τρομερή ευκαιρία όταν βγήκε φάτσα με την εστία, με τον Ανέστη όμως να του λέει «όχι».

Στο 84' ήταν σειρά του Τσούμπερ να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Χατζισαφί έσπασε Ελβετό, το πλασέ του οποίου έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

MVP

Ο Άμραμπατ έκανε μετά από καιρό μία μεστή εμφάνιση, γεμάτη ουσία. Δεν είναι μόνο το γκολ και η ασίστ που πέτυχε αλλά συνολικά η παρουσία του, με πολλές πρωτοβουλίες. Με διαφορά ο καλύτερος της Ένωσης, σε ένα ματς που δεν ήταν κανένας κακός.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που πετυχαίνει ο Αραούχο αφενός διώχνει από νωρίς το όποιο άγχος μπορεί να είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ και αφετέρου δίνει στον Αργεντινό την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Το ήθελε πολύ αυτό το γκολ ο άσος των «κιτρινόμαυρων».


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντλι, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72' Τσούμπερ), Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Αραούχο (72' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73' Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Κολοβός (64' Μαλής), Πέδρο


www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0