Football Talk

Παναθηναϊκός: Το αρνητικό σερί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιοβάνοβιτς που δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ στους Ζωσιμάδες

Παναθηναϊκός: Το αρνητικό σερί κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιοβάνοβιτς που δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ στους Ζωσιμάδες

Κόντρα στην παράδοση των τελευταίων ετών στα Γιάννενα θέλει να πάει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αγνοεί τη νίκη στους Ζωσιμάδες από το 2016. Παράλληλα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «περνάει δύσκολα» σε αυτή την έδρα, αφού όχι μόνο δεν έχει «χαμογελάσει» ποτέ, αλλά σε τέσσερις αναμετρήσεις εκεί, δεν έχει ούτε γκολ!

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ το βράδυ της Κυριακής (15/1, 20:30). Στόχος των «πρασίνων» να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Super League, μετά την ήττα στην OPAP Arena από την ΑΕΚ και να παραμείνουν (ή και να αυξήσουν) τη διαφορά τους από την «Ένωση».

Ωστόσο, η αποστολή του «τριφυλλιού» μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος παραμένει αήττητος! Οι Ηπειρώτες έχουν σε τέσσερα παιχνίδια δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, με την ψυχολογία τους να βρίσκεται στα ύψη. Μάλιστα, στους Ζωσιμάδες η ομάδα του Θανάση Στάικου πήρε «παλικαρίσιο» βαθμό με ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό (2-2) λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ παράλληλα κέρδισε την ΑΕΚ (2-1) στο πρώτο ματς του 2023.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η κακή παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια στην Ηπειρωτική έδρα. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» στις οκτώ πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στα Ιωάννινα δεν έχουν κατορθώσει να πάρουν νίκη! Το σερί αυτό κρατάει από το 2016, όταν και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 3-0. Έκτοτε σε έξι ματς για την Super League έχει τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, ενώ με «σκυμμένο κεφάλι» έφυγε και στις δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας που έδωσε το 2020 και το 2021!

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός από το 2016 κι έπειτα:

Super League

4/2/17 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-1

10/2/18 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1

9/2/19 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

6/3/21 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

18/9/21 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

10/4/22 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0

Κύπελλο Ελλάδας

8/1/20 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

18/2/21 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1

πασ_γιαννινα_παο.jpg

Βέβαια, δεν είναι μονάχα ο Παναθηναϊκός που… υποφέρει στα Γιάννενα. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει μία προσωπική… κατάρα που τον κυνηγά κάθε φορά που επισκέπτεται τους Ζωσιμάδες.

Ο 60χρονος Σέρβος τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, όχι μόνο δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε αυτό το γήπεδο, αλλά ούτε καν γκολ! Ως τώρα έχει φιλοξενηθεί τέσσερις φορές από τον ΠΑΣ. Μία ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή το 1990, ματς στο οποίο ο «Γηραιός» ηττήθηκε με 1-0 και τρεις ακόμη ως προπονητής.

Το Νοέμβριο του 2002 από την άκρη του πάγκου του Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση χωρίς σκορ (0-0) και την περσινή σεζόν ως προπονητής του Παναθηναϊκού σε δύο περιπτώσεις. Ήττα με 1-0 για τη κανονική διάρκεια και ακόμα μία «λευκή ισοπαλία» για τα πλέι-οφ.


Το βράδυ της Κυριακής (15/1, 20:30) ο Γιοβάνοβιτς πρόκειται να επισκεφθεί για 5η φορά την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί η τυχερή…

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0