Football Talk

La Liga: Η Σοσιεδάδ το ντέρμπι των Βάσκων, δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σεβίλλη (video)

La Liga: Η Σοσιεδάδ το ντέρμπι των Βάσκων, δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σεβίλλη (video)

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων, επικρατώντας με 3-1 της Μπιλμπάο. Επιστροφή στις… ήττες για την Σεβίλλη που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της La Liga.

Στο τελευταίο χρονικά, μα πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής ημέρας (14/1) στη La Liga, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων κόντρα στην Μπιλμπάο, επικρατώντας με 3-1, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πόσο καλή χρονιά κάνει. Η ομάδα του Αλγκουαθίλ πήρε δίκαια το τρίποντο καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της προέκυψαν. Στο 25’ ο Σορλόθ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ στο 26’ η Σοσιεδάδ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κούμπο.

Η Μπιλμπάο δεν τα παράτησε και λίγο πριν το ημίχρονο, στο 40’, μείωσε σε 2-1 με τον Σανσέτ. Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε ωστόσο ένας μονόλογος των γηπεδούχων, κάτι στο οποίο βοήθησε και η αποβολή του Άλβαρεζ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60’, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Ογιαρθάμπαλ το εκτέλεσε γράφοντας το τελικό 3-1 για την ομάδα του, η οποία φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Σεβίλλη δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Χετάφε, γνωρίζοντας την ήττα αυτή τη φορά από την Χιρόνα και μάλιστα με ανατροπή 2-1! Οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν με τον Νιανζού στο 13’ ωστόσο οι Καταλανοί έφεραν τούμπα το ματς και με δύο γκολ των Στουάνι (46’) και Ερέρα (88’) πήραν μία μεγάλη νίκη και άφησαν την Σεβίλλη στη 17η θέση της La Liga.


Λίγο νωρίτερα η Ράγιο Βαγιεκάνο έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Βαγιαλοδίδ, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη μέσα στο 2023.  Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Παλαθόν στο 65’, με τον ίδιο παίκτη μάλιστα να έχει χάσει και πέναλτι στο 33’, γεγονός όμως που δεν στοίχησε στην ομάδα του. Κάπως έτσι, η Ράγιο έφτασε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Άλμα… Ευρώπης έκανε η Οσασούνα, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Μαγιόρκα με 1-0 και ανέβηκε στην 7η θέση της La Liga, αφήνοντας την Μαγιόρκα στη 10η. Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήραν το τρίποντο. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ορόθ στο 47’ της αναμέτρησης, με τους νησιώτες να μην απειλούν σχεδόν καθόλου τους γηπεδούχους.



Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής την Κυριακή (15/1)

15/01 15:00 Χετάφε - Εσπανιόλ

15/01 17:15 Αλμερία - Ατλέτικο

16/01 22:00 Κάντιθ - Έλτσε

01/02 22:00 Μπέτις - Μπαρτσελόνα

02/02 22:00 Ρεάλ - Βαλένθια


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0