Football Talk

Ο «οιωνός» τίτλου της Νάπολι, η πιο βαριά ήττα της Γιουβέντους στον 21ο αιώνα! (video)

Ο «οιωνός» τίτλου της Νάπολι, η πιο βαριά ήττα της Γιουβέντους στον 21ο αιώνα! (video)
Το 5-1 της Νάπολι επί της Γιουβέντους (13/01) ήταν μία δήλωση... τίτλου για τους «παρτενοπέι», αλλά γύρισε, παράλληλα, τους «μπιανκονέρι», 30 χρόνια πίσω!
Οι διθύραμβοι για την επιβλητική «πεντάρα» της Νάπολι επί της Γιουβέντους (13/01, 5-1) δεν έχουν μονάχα μία ανάγνωση.

Από τη μία πλευρά, οι «παρτενοπέι» απέδειξαν, για ακόμα μία φορά, πως η «αφέλεια» των προηγούμενων χρόνων στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει φέτος. «Διψούν» για τον τίτλο. Από την άλλη, στάθηκαν η αφορμή για να «γυρίσει» η Γιουβέντους τρεις δεκαετίες πίσω, αφού την υποχρέωσε στην πιο βαριά ήττα της στον 21ο αιώνα!

 
Ήταν 30 Μαΐου του 1993, όταν η «Γηραιά Κυρία» αναγκάστηκε, για τελευταία φορά, να μαζέψει πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα της. Η -τότε- ήττα με σκορ 5-1 από την Πεσκάρα, έμοιαζε να ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Οι στέρεες βάσεις που έβαλε η Γιουβέντους εντός των συνόρων, ειδικά από την έλευση του 21ου αιώνα κι έπειτα, απέτρεπαν τέτοιου είδους «μαύρες» σελίδες. Ακόμα κι όταν αποδυναμώθηκε αισθητά, λόγω του υποβιβασμού της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Η κυριαρχία της Νάπολι, ωστόσο, την εξέθεσε. Όπως είχε κάνει και το 1978, στο Κύπελλο Ιταλίας, δίχως να δεχθεί γκολ, μάλιστα.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, έγινε σε μία βραδιά που τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό «πάρτι». Άλλωστε, η Γιουβέντους προερχόταν από οκτώ σερί νίκες στη Serie A.

Τουλάχιστον, απέφυγε τα χειρότερα. Με την... κατηφόρα που είχε το στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» το βράδυ της Παρασκευής (13/01), άλλωστε, ακόμα και η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της στη Serie A, με σκορ 7-1 από τη Μίλαν, εν έτει 1950, δεν έμοιαζε τόσο μακρινή!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0