Football Talk

Νάπολι – Γιουβέντους 5-1: «Παρτενοπέι» πέντε αστέρων και… μήνυμα προς όλους για το φετινό scudetto! (video)

Νάπολι – Γιουβέντους 5-1: «Παρτενοπέι» πέντε αστέρων και… μήνυμα προς όλους για το φετινό scudetto! (video)

Μία καταιγιστική Νάπολι διέσυρε στο στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα την ανήμπορη Γιουβέντους, επικρατώντας με το ευρύ 5-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Serie A!

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχτηκε η μεγάλη αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Serie A μεταξύ της Νάπολι και της Γιουβέντους. Οι πρωτοπόροι ήταν καταιγιστικοί, φιλοδώρησαν με πέντε γκολ την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, άντεξε μονάχα για ένα ημίχρονο και στη συνέχεια κατέρρευσε μπροστά στις ορέξεις των Ναπολιτάνων!

Οι Ναπολιτάνοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και μόλις στο 14’ ο Βίκτορ Όσιμεν άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 11ο φετινό του γκολ! O Kβαρατσχέλια έκανε υπέροχο γυριστό, ο Σέζνι έκανε την απόκρουση, αλλά ο Όσιμεν από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.


Η Γιουβέντους έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 21’ με τον Άνχελ Ντι Μαρία να δοκιμάζει το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο δοκάρι.

Παρότι η ομάδα του Αλέγκρι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, εντούτοις η Νάπολι κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα στο 39’ με τον Κβαρατσχέλια να κάνει ένα υπέροχο τελείωμα ύστερα από ασίστ αυτή την φορά του Όσιμεν!


Και πάλι ωστόσο οι Γιουβεντίνοι αντέδρασαν και μετά από αυτό το γκολ και μάλιστα απάντησαν με τον Ντι Μαρία να μειώνει άμεσα σε 2-1 στο 43’! Ο Μίλικ έστρωσε και ο Αργεντινός με άψογο πλασέ μείωσε το σκορ για την ομάδα του λίγο πριν το ημίχρονο.


Το δεύτερο μέρος σε αντίθεση με το πρώτο, ήταν ένας σκέτος μονόλογος για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, με την άμυνα της Γιουβέντους να έχει ένα εφιαλτικό βράδυ.

Όπως και στην αρχή του πρώτου μέρους, η Νάπολι βρήκε γκολ πολύ γρήγορα και στο δεύτερο, με τον Ραχμάνι να γράφει το 3-1 μόλις στο 55’! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ΄όλους και ο Κοσοβάρος με ωραίο τελείωμα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σέζνι.


Ύστερα από δέκα λεπτά, ο MVP του αγώνα, Όσιμεν, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στον αγώνα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1! Ύστερα από γκάφα του Μπρέμερ, ο Κβαρατσχέλια έκανε υπέροχη σέντρα και ο Όσιμεν με κεφαλιά σκόραρε ξανά για την ομάδα του.


Το τελικό 5-1 που έβαλε και ένα… τέλος στο μαρτύριο της Γιούβε, διαμόρφωσε στο 72΄ο Ελμάς! Ο άσος της Νάπολι έκανε το πλασέ, με τον Κόστιτς απλά να παρακολουθεί την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σέζνι.


Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Μάριο Ρουί (70′ Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (79′ Ντομπελέ), Πολιτάνο (46′ Ελμάς), Κβαρατσχέλια (89′ Λοσάνο), Οσιμέν (79′ Ρασπαντόρι).

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο (73′ Ιλινγκ-Τζούνιορ), Μπρέμερ, Αλεξ Σάντρο, Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι (56′ Παρέδες), Ραμπιό (83′ Σουλέ), Κόστιτς, Ντι Μαρία (73′ Μιρέτι), Μίλικ (56′ Κιν).

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0