Football Talk

Λιγκ Καπ: Έκαναν το… θαύμα τους οι «άγιοι» επί της Σίτι – Πέρασε στα πέναλτι η Νότιγχαμ τη Γουλβς του Σα! (video)

Λιγκ Καπ: Έκαναν το… θαύμα τους οι «άγιοι» επί της Σίτι – Πέρασε στα πέναλτι η Νότιγχαμ τη Γουλβς του Σα! (video)

Μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Σαουθάμπτον επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0, την στιγμή που η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκλεισε την Γουλβς στην διαδικασία των πέναλτι και θα βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού, για πρώτη φορά μετά από το 1992!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στην 2η θέση της Premier League και η Σαουθάμπτον να είναι «ουραγός» της βαθμολογίας, όμως κάτι τέτοιο ουδεμία σημασία έχει όταν μιλάμε για Κύπελλο Αγγλίας.

Πόσο μάλλον όταν κάνουμε λόγο για το Λιγκ Καπ, που είναι η 3η τη τάξει διοργάνωση του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τους «πολίτες» να μην δείχνουν και ιδιαίτερο… ενδιαφέρον, για να βρεθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, όπως άλλωστε και η αντίπαλός τους, αλλά το γεγονός πως η ενδεκάδα που έκανε την εμφάνισή της, δεν είχε συνυπάρξει και πάλι μαζί, είχε ως συνέπεια το τελικό 2-0.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Οι «άγιοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 23ο λεπτό, με γκολ του Μάρα.

Εν συνεχεία, κεφαλαιοποίησαν την υπεροχή τους με τρομερό γκολ του Τζενέπο και από εκεί και πέρα, ανάγκασαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να προβεί σε τέσσερις αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης, αν θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Τίποτα όμως δεν διαφοροποιήθηκε στην ουσία, με τη Σίτι να μην πραγματοποιεί εντός εστίας τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, παρότι Χάαλαντ, Γκρίλις και Ντε Μπρόινε πάτησαν το πόδι τους από το 46ο λεπτό στο Σεντ Μέρις.

Κάπως έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα που το είχε κατακτήσει στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες περιπτώσεις, δεν συνεχίζει στον θεσμό.

Την ίδια ώρα, μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Γουλβς στην διαδικασία των πέναλτι.

Η γηπεδούχος προηγήθηκε στο Σίτι Γκράουντ με γκολ του πρώην παίκτη των «λύκων», Μπολί, αλλά αδυνατούσε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και κατά συνέπεια το προβάδισμα.

Άμεση συνέπεια; O Χιμένες ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, ο Ζοσέ Σα απέκρουσε μία φορά, ο Ντιν Χέντερσον... δύο και εν τέλει η Νότιγχαμ πήρε την πρόκρισή της στους «4» του Λιγκ Καπ, για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0