Football Talk

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Κέρδισε, προκρίθηκε και είχε κέρδος τα… νιάτα! (video)

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Κέρδισε, προκρίθηκε και είχε κέρδος τα… νιάτα! (video)

Με επιβλητική απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με πρωταγωνιστές τους νέους παίκτες της ομάδας, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς και «σφράγισε» το εισιτήριο της για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ανέκαθεν, ο  ξεκάθαρος στόχος μιας ομάδας που δίνει το δεύτερο παιχνίδι σε νοκ-άουτ φάση του Κυπέλλου και έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση, είναι να δώσει χρόνο στους νέους παίκτες του ρόστερ και να δει αν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ο Ματίας Αλμέιδα το έπραξε και τα… νιάτα είχαν απόλυτα θετικό πρόσημο στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 απέναντι στην Κηφισιά όπου «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Στα του αγώνα, η πρώτη φάση του παιχνιδιού άνηκε στην ΑΕΚ αφού στο 3’ ο Φαν Βέερτ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Κηφισιάς, επιχείρησε να κρεμάσει τον Αγριμάκη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

 

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 9’ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχασε ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Μάνταλος πάσαρε κάθετα στον Φαν Βέερτ, αυτός είδε τον Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αγριμάκη.

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε όπως αναμενόταν, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή, χωρίς ωστόσο, να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με τους Φαν Βέερτ και Τσούμπερ.

Στο 22’ η Κηφισιά έκανε «απείλησε» για πρώτη φορά την εστία του Στάνκοβιτς και μάλιστα το έκανε με σοβαρές αξιώσεις. Ο Προβυδάκης βρήκε χώρο από δεξιά με ωραία κίνηση, έκανε το σουτ, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Εν τέλει, το πρώτο γκολ του παιχνιδιού ήρθε στο 27’ όταν ο Γαλανόπουλος έστρωσε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή στον Μουστακόπουλο και αυτός με ένα φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Αγριμάκη, πετυχαίνοντας το πρώτο της καριέρας του με την Ένωση.

 

Τα λεπτά πέρασαν, αλλά η κυριαρχία της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε και στο 34’ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να «διπλασιάσει» τα τέρματα της. Ο Φαν Βέερτ από αριστερά βρήκε τον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή και αυτός εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε πάλι από τον Ελβετό στο 43’ καθώς μπήκε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους» αφού στο 48’ ο Ρότα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ραντόνια ερχόταν με κίνηση εντός της περιοχής και με δυνατό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

 

Τα επόμενα είκοσι λεπτά δεν επιφύλασσαν κάτι ιδιαίτερο, με την ΑΕΚ να ρίχνει τους ρυθμούς του αγώνα και τον Ματίας Αλμέιδα να δοκιμάζει νέα πρόσωπα και καταστάσεις.

Στο 75’ ένα σουτ του Να'α εκτός περιοχής δεν απείλησε τον Στάνκοβιτς με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τέλος, στο 82’ η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα ένα τέρμα, καθώς ο Φαν Βέερτ κράτησε την μπάλα, πάσαρε στον Πινέδα, αυτός γύρισε την μπάλα και ο Μαχαίρας με προβολή έκανε το τελικό 3-0 για τους «κιτρινόμαυρους». Τα επόμενα λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να «εξασφαλίζει» τη θέση της, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (63' Πινέδα), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Μουστακόπουλος (78' Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65' Μαχαίρας), Πάολο Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βέερτ

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Γκίνη, Παπασάββας (55' Πέιος), Να'α, Προβυδάκης (79' Παναγιώτου), Ταλάλ (55' Κουϊρουκίδης), Καλλέργης (70' Παυλάκης), Τετέι (70' Πρίτσας)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0