Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η ευεργετική διακοπή και η… αναγέννηση στη μετά Ρονάλντο εποχή! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η ευεργετική διακοπή και η… αναγέννηση στη μετά Ρονάλντο εποχή! (video)

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει μετά από πολύ καιρό στην… κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ πηγαίνει από νίκη σε νίκη μετά τη διακοπή, έφτασε από τα μέσα Γενάρη όσες είχε σε όλη την περασμένη περίοδο (20) και απέδειξε ότι μπορεί καλύτερα χωρίς τον Κριστιάνο.

Σχετικά Άρθρα

«Ουδείς αναντικατάστατος» έλεγαν στο Μάντσεστερ λίγους μήνες πίσω, σκεπτόμενοι την πιθανή φυγή του Κριστιάνο και τη ζωή χωρίς εκείνον. Κι’ αν αρκετοί σκέφτονταν μεγαλύτερη… κατρακύλα, ο Έρικ Τεν Χαγκ και η αρμάδα του έχουν βαλθεί μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ να πείσουν μέχρι και τον πιο επιφυλακτικό. Το στοίχημα μοιάζει κερδισμένο και η Γιουνάιτεντ «αναγεννημένη» χωρίς τον Κριστιάνο. Διότι όλα τα ωραία κάποτε πρέπει να τελειώνουν πριν γίνουν πληγή. Έστω κι΄ αν άργησαν.

Το βράδυ της Τρίτης (10/1) λοιπόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του League Cup, επικρατώντας με 3-0 της Τσάρλτον στο «Θέατρο των Ονείρων». Η πρόκριση και μάλιστα επί αντιπάλου σαφώς μικρότερης δυναμικής (Τσάρλτον) δεν δίνει κάποια σημαντική αξία στην εξέλιξη αυτή όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πολύ βελτιωμένοι και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Έπιασε τις περσινές της νίκες με τα μισά περίπου παιχνίδια

Η περασμένη σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν… εφιαλτική για το μέγεθός και την ιστορία του συλλόγου. Οι πάλαι ποτέ «χρυσές» εποχές με τον Σερ Άλεξ στην άκρη του πάγκου έμοιαζαν… προπολεμικές και η «φτωχότερη» βαθμολογική συγκομιδή της στην ιστορία της Premier League, μιλάει από μόνη της. Τα κάκιστα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς ήταν δύσκολο να επαναληφθούν σε τέτοιο βαθμό ωστόσο το γεγονός αυτό δεν πρέπει να υποβαθμίσει τον… φρενήρη ρυθμό των τελευταίων εβδομάδων.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν το 6/6 σε όλες τις διοργανώσεις από την επιστροφή στη δράση (8/8 από την ήττα κόντρα στη Βίλα), έχοντας κρατήσει πέντε φορές ανέπαφη την εστία τους. Μάλιστα με το σερί αυτό, έφτασαν τις 20 νίκες στη σεζόν σε μόλις 27 παιχνίδια και πριν καν φτάσει ο Γενάρης στα μισά του, έχουν ισοφαρίσει το περσινό ρεκόρ, για το οποίο χρειάστηκαν 49 ματς. Ταυτόχρονα, ο Τεν Χαγκ έγινε ο προπονητής που φτάνει γηργορότερα στον αριθμό αυτό από οποιοδήποτε άλλον έχει βρεθεί στη θέση του.

Το εξαιρετικό μομέντουμ βέβαια των τελευταίων δύο εβδομάδων έχει «χτιστεί» κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από τους «μπέμπηδες» στο βαθμολογικό πίνακα (ακόμα και σε χαμηλότερη κατηγορία), με τα… σπουδαία να είναι προ των πυλών (ντέρμπι του Μάντσεστερ 14/1, δοκιμασία στο Έμιρειτς στις 22/1). Ποιος όμως φίλος της, μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και μάλιστα εύκολα; Μάλλον κανένας.

Ρονάλντο-out και τα… διαμάντια ξαναβρήκαν τη λάμψη τους

«Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτό θα υποστεί τις συνέπειες» είχε δηλώσει ο Έρικ Τεν Χαγκ μετά από ένα από τα πολλά επεισόδια που είχε στο σίριαλ Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν ο κορυφαίος στο «ναυάγιο» της περασμένης περιόδου και βοήθησε τα μέγιστα για να σωθεί ό,τι σωζόταν όμως οι καλύτερες μέρες στο «Κάρινγκτον» δεν θα έρθουν από έναν και μόνο παίκτη, όσο επιδραστικός και αν είναι αυτός. Για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ομάδα χρειαζόταν περισσότερους από έναν πρωταγωνιστές και κυρίως ηρεμία. Στοιχεία που τα έχει πλέον και… ιδού το αποτέλεσμα.

Ο φετινός Κριστιάνο Ρονάλντο και η στάση του, περισσότερο κακό έκαναν στο αγωνιστικό τμήμα (και τον ίδιο) παρά καλό. Όλη αυτή η ιστορία που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον… μύθο του ήταν σαφές πως επισκίαζε τις μεγάλες προσωπικότητες του συλλόγου, οι οποίες μετά τη φυγή του επιτέλους… έλαμψαν.

Αρχής γενομένης από τον καυτό Μάρκους Ράσφορντ που έχει βρει δίχτυα σε 8 σερί εντός έδρας αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (επίτευγμα που έχει να συμβεί από το 2010 και τον Ρούνει), οι Λουκ Σο και Νταβίντ Ντε Χέα δείχνουν «αναγεννημένοι» και άξιοι εκπρόσωποι της… παλιάς φουρνιάς. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι Κασεμίρο-Άντονι που δείχνουν στο χορτάρι πλέον τους λόγους που ο Ολλανδός τους επέλεξε  και… τζόγαρε πάνω τους, τότε η φόρμα της Γιουνάιτεντ έχει εξήγηση.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0