Football Talk

Αυτά φέρνει ο Κλάινχαϊσλερ στον Παναθηναϊκό - Η λογική της επιλογής του Γιοβάνοβιτς!

Αυτά φέρνει ο Κλάινχαϊσλερ στον Παναθηναϊκό - Η λογική της επιλογής του Γιοβάνοβιτς!

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του Κλάινχαϊσλερ, πώς θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό και ποια… κουτάκια «τσέκαρε» ο Γιοβάνοβιτς πριν την τελική του έγκριση για την μεταγραφή του Ούγγρου!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Ούγγρος διεθνής, Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, αφίχθη το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1) στο Ελ. Βενιζέλος και πάτησε Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία ανάμεσα στον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό και το σύλλογο θα είναι διάρκειας 3,5 έτη. Δηλαδή, μέχρι και το καλοκαίρι του 2026!

Προϊστορία

Ο Κλάινχαϊσλερ είναι μια περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει αρκετά πράγματα στο «τριφύλλι» και βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και ηλικία (σ.σ. 28 ετών). Έχει παραστάσεις με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, μετρώντας 44 εμφανίσεις, ενώ οι 32 συμμετοχές ήταν σε κάποια προκριματική φάση ή ομίλους, ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτά του τα γνωρίσματα προφανώς του έχουν προσφέρει μια καλή εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Σε συλλογικό επίπεδο πριν την Όσιγιεκ, από την οποία… μας έρχεται, δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί σε κάποιον σύλλογο, κάνοντας πέρασμα από διάφορες ομάδες. Φόρεσε τη φανέλα της Αστάνα (54 παιχνίδια, 6 γκολ, 2 ασίστ), της Ακαδημίας Πούσκας (39 αγώνες, 8 γκολ και 9 ασίστ), της Φέχερβαρ (35 συμμετοχές, 4 γκολ, 5 ασίστ) αλλά και των Φερεντσβάρος, Ντάρμσταντ και Βέρντερ Βρέμης. Στην Κροατία με την Όσιγιεκ συνολικά αγωνίστηκε 131 φορές και μέτρησε 21 γκολ και 15 ασίστ. Μάλιστα, την τρέχουσα σεζόν σε 20 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 8 φορές και να μοιράσει 4 ασίστ.
unnamed_4_-_Αντιγραφή.jpg

Το δυνατό σουτ που έλειπε από τον Παναθηναϊκό

Είναι ένας ποδοσφαιριστής με υψηλή ενέργεια και εκρηκτικότητα, έχοντας μάλιστα και την ικανότητα να πιέζει ψηλά στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα έχει εντοπίσει ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς και του αρέσει με βεβαιότητα, καθώς ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού που αρέσκεται να παίζει.

Είναι πολύ καλός στο παιχνίδι ένας με έναν και έχει τη δυνατότητα βάσει της ταχύτητας του να προσπερνάει αντιπάλους και να δημιουργεί συνθήκες ανισορροπίας στις αντίπαλες άμυνες. Οι κάθετες κινήσεις, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο του ατού, είναι στοιχείο το οποίο έχει πολύ μέσα στο παιχνίδι του, όπως και η επίθεση κατά μέτωπο, που του δίνει την ευχέρεια για ατομικές ενέργειες.

Το «καλό» του πόδι είναι το δεξί, αλλά είναι… μανούλα και με το αριστερό, αφού έχει τη δυνατότητα να πασάρει αξιόπιστα και παράλληλα να σουτάρει με δύναμη με καλά ποσοστά ευστοχίας. Τα μακρινά σουτ τον χαρακτηρίζουν και είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό.

Την τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί κυρίως ως αριστερό εξτρέμ συγκλίνοντας προς τον άξονα. Λίγο λιγότερες ως 8-10άρι και μόνο κατ’ ανάγκη αγωνίστηκε και στον δεξιά άξονα της επίθεσης.
unnamed_5_-_Αντιγραφή.jpg

Τα κουτάκια του Γιοβάνοβιτς

Όπως έχουμε καταλάβει όλοι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει πλάνο βραχυπρόθεσμο για τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου αυτό μπορεί κανείς να το αντιληφθεί από τα συμβόλαια που προσφέρει στους ποδοσφαιριστές.

Τα κριτήρια τα οποία πρέπει να έχει ένας παίκτης για τον Σέρβο τεχνικό και το επιτελείο του, σε μέσες άκρες, μας έχουν αφήσει να τα δούμε! Αρχικά η ομάδα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού έχει ως κύριο μέλημα ο ποδοσφαιριστής να είναι διεθνής, με σκοπό να έχει προβολή και να είναι -αν θέλετε- «αναγνωρισμένος» (περιπτώσεις Μάγκνουσον, Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσοκάι).

Σε συνέχεια η λύση στην οποία θα καταλήξει να μην είναι κοστοβόρα και να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα τον σύλλογο οικονομικά, πάντα σε συνδυασμό με την ποιότητα και την κλάση του παίκτη, αλλά παράλληλα και με τις επιλογές που υπάρχουν. (Δεν είναι πάντα εφικτό αυτό. Στην περίπτωση των Βέρμπιτς, Μαγκνουσον και Μπερναρντ έγινε, στου Σπόραρ όχι!).

Σίγουρα, (στην παρούσα φάση) όλα αυτά γίνονται σε θέσεις τις οποίες υπάρχει κενό και παράλληλα ο παίκτης έχει χαρακτηριστικά τα οποία λείπουν από την ομάδα.

Αυτά ήταν και τα… κουτάκια τα οποία «τσέκαρε» ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού για να δώσει το τελικό «οκ» και να δρομολογηθεί η μεταγραφή του Ούγγρου. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και έτσι ο Κλάινχαϊσλερ ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει τη δίκη του «μάχη». Οψόμεθα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0